Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ANAP: Notificare privind constituire cautiune pentru contestatiile depuse la CNSC
ANAP: Notificare privind constituire cautiune pentru contestatiile depuse la CNSC
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 08 Aug 2022 12:40
Potrivit Legii nr. 101/2016 privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, care prevede si modul de functionare a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), persoana care se considera vatamata de un act al autoritatii contractante poate sesiza CNSC in vederea anularii actului autoritatii contractante, obligarii acesteia la emiterea unui act sau la adoptarea de masuri de remediere, precum si pentru recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim, in termenele prevazute de lege, caz in care persoana care se considera vatamata are obligatia de a constitui o cautiune.
Termenul legal de constituire a acestei cautiuni este de maximum 5 zile de la data sesizarii CNSC.
In cazul contestatiilor depuse in etapa de pana la data-limita de depunere a solicitarilor de participare/ ofertelor/ proiectelor, cuantumul cautiunii este de 2% din valoarea estimata a contractului, dar nu mai mult de 35.000 de lei daca valoarea estimata a contractului este de 26 milioane lei (fara TVA) pentru contractele de achizitie publica/ acordurile-cadru de lucrari. Aceeasi valoare a cautiunii se aplica si pentru contractele de achizitie publica/ acordurile-cadru de produse si de servicii cu valoare estimata mai mica de 678.748 lei (fara TVA), pentru contractele de achizitii publice/ acordurile-cadru de produse si de servicii atribuite de consiliile judetene in valoare de pana la 1,04 milioane de lei, respectiv pentru contractele de achizitie publica/ acordurile-cadru de servicii care au ca obiect servicii sociale cu valoarea de cel mult 3,63 milioane de lei. Daca pragurile valorice estimate ale contractelor depasesc aceste sume, cuantumul cautiunii este de 220.000 de lei.
In cazul contestatiilor depuse in etapa de dupa data-limita de depunere a solicitarilor de participare/ ofertelor/ proiectelor, cuantumul cautiunii este de 2% din valoarea estimata a contractului, dar nu mai mult de 88.000 de lei daca valoarea estimata a contractului este de 26 milioane lei (fara TVA) pentru contractele de achizitie publica/ acordurile-cadru de lucrari. Aceeasi valoare a cautiunii se aplica si pentru contractele de achizitie publica/ acordurile-cadru de produse si de servicii cu valoare estimata mai mica de 678.748 lei (fara TVA), pentru contractele de achizitii publice/ acordurile-cadru de produse si de servicii atribuite de consiliile judetene in valoare de pana la 1,04 milioane de lei, respectiv pentru contractele de achizitie publica/ acordurile-cadru de servicii care au ca obiect servicii sociale cu valoarea de cel mult 3,63 milioane de lei. Daca pragurile valorice estimate ale contractelor depasesc aceste sume, cuantumul cautiunii este de doua milioane de lei.
In cazul in care contestatia a fost respinsa de catre CNSC, persoana care se considera vatamata nu trebuie sa constituie o cautiune suplimentara.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
ness project
viarom
Acvatot 2019
theda mar
strabag nivel 1
CDS
MAKITA
concelex
EDIT-Structural
leviatan
noark
rigips
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Ubitech
siniat

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander