Agenda Constructiilor
Marti, 21 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ASF a decis retragerea autorizatiei de functionare a companiei Euroins Romania
ASF a decis retragerea autorizatiei de functionare a companiei Euroins Romania
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 17 Mar 2023 14:28
UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania a luat nota de decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara privind retragerea autorizatiei de functionare a societatii Euroins Romania, promovarea de catre autoritate a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment si numirea FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor ca administrator interimar al societatii.
In primul rand: politele de asigurare incheiate de clienti la Euroins Romania raman valabile, conform prevederilor legale, inca 90 de zile dupa data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, soferii care aveau polite RCA la aceasta societate vor putea circula in continuare pe drumurile publice, ramanand asigurati pana la data respectiva. De asemenea, acestia au posibilitatea de a denunta in orice moment polita, pentru a incheia una noua, la un alt asigurator autorizat.
In al doilea rand: in ceea ce ii priveste pe pagubitii unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o polita RCA emisa de societatea Euroins Romania, ei vor fi despagubiti in baza acesteia, in limitele si termenele stabilite de legislatia in vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguratilor, respectiv de pana la 500.000 lei pentru fiecare creanta de asigurare datorata in temeiul unui contract de asigurare.
Avand in vedere falimentele care au marcat in ultimii ani anumite societati axate pe zona asigurarilor obligatorii RCA, ne exprimam increderea ca autoritatile statului vor gasi nu numai cauzele care au condus la aceste evolutii, ci si caile de a preintampina astfel de situatii pe viitor, inclusiv o analiza detaliata si impartiala a intregului context legislativ specific RCA.
Este insa important de punctat ca problemele din zona RCA nu se regasesc si in cazul altor tipuri de asigurari. Astfel, industria de asigurari inglobeaza mult mai multe segmente, precum asigurarile de viata, sanatate, de bunuri si proprietati, locuinte si nu numai, reprezentand un pilon important al economiei romanesti. Per ansamblu, in ciuda acestor situatii cu care s-a confruntat, industria de asigurari a ramas alaturi de clienti de-a lungul timpului, platind in fiecare zi calendaristica despagubiri de circa 3,7 milioane EUR si gestionand aproape 16 milioane de polite.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
leviatan
rigips
CDS
Acvatot 2019
theda mar
FRONTALE
viarom
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
CELCO 2020
MAKITA
BMI_Icopal
strabag nivel 1
hilti

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023