Agenda Constructiilor
Sambata, 26 Septembrie 2020
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CC va dispune de noi mijloace legale pentru asigurarea functionarii corecte a pietei
CC va dispune de noi mijloace legale pentru asigurarea functionarii corecte a pietei
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 17 Oct 2019 08:30
Consiliul Concurentei (CC) supune spre consultare publica, in conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata, noul proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii concurentei nr. 21/1996.
Proiectul are ca obiect transpunerea in dreptul intern a Directivei (UE) 1/2019 (ECN+) a Parlamentului European si a Consiliului din 11 decembrie 2018, privind oferirea de mijloace autoritatilor de concurenta din statele membre, astfel incat sa fie mai eficace in aplicarea legii si privind garantarea functionarii corespunzatoare a pietei interne.
In nota de fundamentare a proiectului de OUG, se arata ca, in urma unor evaluari, Comisia Europeana (CE ) a constatat ca aplicarea normelor UE de concurenta nu este uniforma si nu permite o aplicare efectiva a acestora in toate cazurile. In acest context, Comisia a subliniat ca autoritatile nationale de concurenta trebuie sa fie organisme mai eficace de asigurare a respectarii normelor in materie si a identificat unele domenii de actiune care sa stimuleze punerea in aplicare a normelor de concurenta, mai exact ca statele membre sa se asigure ca autoritatile de concurenta dispun de resurse adecvate si sunt independente in adoptarea deciziilor, dispun de o serie de instrumente de investigatie eficace si coopereaza mutual la nivelul UE, pot impune amenzi eficace, proportionale si disuasive si dispun de programe eficace de clementa.
Astfel, urgenta interventiei legislative (propunere de OUG) este justificata de necesitatea luarii masurilor corespunzatoare care sa asigure functionarea si intarirea capacitatii administrative a autoritatii nationale de concurenta, tinand cont de noile atributii conferite, masuri care presupun recrutarea si formarea de personal de specialitate, organizarea procedurilor de achizitii pentru asigurarea logisticii necesare, masuri in lipsa carora transpunerea directivei ar fi incompleta si ineficace.
Propunerile, sugestiile si opiniile privind proiectul de act normativ se primesc pana la data de 31 octombrie 2019, la adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Pentru a consulta proiectul integral de OUG, cu nota de fundamentare in preambul, click aici!
 
AUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19allbimALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
rigips
hilti
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere