Agenda Constructiilor
Luni, 21 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - EY Romania lanseaza o solutie digitala pentru calculul impozitului pe profit
EY Romania lanseaza o solutie digitala pentru calculul impozitului pe profit
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 26 Mai 2021 11:50
EY Romania lanseaza o solutie digitala dedicata contribuabililor romani, menita sa le usureze una dintre cele mai complexe sarcini fiscale: calculul impozitului pe profit. Usor de folosit si cu o interfata prietenoasa, aplicatia digitala dezvoltata de echipa de Business Tax Advisory a EY Romania poate micsora semnificativ timpul alocat de contribuabilii romani procesului de conformare fiscala specific acestui tip de impozit, dar si incidenta erorilor manuale.
”Solutia noastra digitala vine sa raspunda nevoilor tuturor companiilor, indiferent de marime sau domeniu de activitate. Vorbim despre o solutie care poate fi adoptata si utilizata in operatiunile de zi cu zi, fara nicio rezerva din punctul de vedere al caracteristicilor si facilitatilor tehnice pe care le ofera. Intuitiva, cu o serie de formate generate automat si cu resurse legislative actualizate permanent, genereaza calculul impozitului pe profit trimestrial sau anual, declaratiile fiscale si stocheaza documentele aferente perioadelor de raportare. Dupa cum stim, rezilienta pe care contribuabilii au aratat-o in contextul pandemiei le-a accelerat capacitatea de a lucra din ce in ce mai mult online. Acum, urmatorul pas este sa optimizeze procedurile interne utilizand solutii digitale, prin care functia fiscala obtine avantaje in termeni de productivitate si acuratete ”, a spus Andra Casu, liderul echipei de Business Tax Advisory a EY Romania.
Solutia digitala creata de specialistii EY vine cu o serie de functionalitati, care simplifica procesul complex de calcul, caracteristicile de baza ale aplicatiei acoperind printre altele urmatoarele activitati:
- Pregatirea calculului de impozit pe profit in mod automat, prin simpla incarcare a unei balante ajustate in mod minim in aplicatie;
- Posibilitatea de introducere de fise de cont pentru diverse ajustari necesare specifice calcului de impozit pe profit;
- Generarea de modele comune pe un anumit standard de calcul de impozit pe profit, pentru a fi utilizat la calculele viitoare fara alte modificari manuale majore, caracteristica ce elimina procesele repetitive.
Aplicatia include si alte functionalitati specifice anumitor categorii de contribuabili, cum ar fi cei din industria financiara, pentru care exista un modul standard separat, special creat si adaptat diverselor particularitati ale acestora.
In plus, ofera posibilitatea de stocare intr-un singur loc a documentelor aferente calculului realizat, un asa-numit ‘registru fiscal digital’, care face mai usoara trasabilitatea informatiilor relevante pentru o perioada de raportare.
Calculul de impozit pe profit, precum si declaratia fiscala aferenta pot fi generate automat, in doar cateva minute, pe baza caracteristicilor gandite sa ghideze utilizatorul. Din aplicatie poate fi accesata legislatia fiscala actualizata pentru identificarea noilor modificari aparute pentru diverse tipuri de cheltuieli si venituri, intalnite intr-un calcul de impozit pe profit.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASTgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
Ubitech
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
cv water 2021
hilti
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere