Agenda Constructiilor
Joi, 21 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - MLPDA: Modificari in derularea Programului de Constructii de Interes Public - PNCIPS
MLPDA: Modificari in derularea Programului de Constructii de Interes Public - PNCIPS
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 31 Aug 2021 08:40
Distrugerile provocate de incendii vor putea fi puse in siguranta si remediate, in prima urgenta, de Ministerul Dezvoltarii. Executivul, la propunerea MDLPA, a aprobat, in sedinta de astazi, o modificare legislativa in acest sens - anunta ministrul Cseke Attila.
Masura este prevazuta de actul normativ care reglementeaza functionarea Companiei Nationale de Investitii, aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii.
Ministrul dezvoltarii, Cseke Attila, a anuntat ca ordonanta aduce o serie de modificari importante la derularea Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social (PNCIPS), printre acestea si reglementarea definitiei lucrarilor in prima urgenta, astfel ca, la categoria riscuri naturale existente, se adauga incendiile si accidentele tehnice. Asadar, in contextul in care acest tip de calamitati provoaca prejudicii la nivelul autoritatilor locale, acestea vor primi finantari pentru despagubiri.
De asemenea, actul normativ vine cu o solutie pentru imbunatatirea conditiilor scolare din mediul rural. ”Ministerul reabiliteaza scolile din mediul rural si a propus o solutie pentru racordarea la reteaua de apa si canalizare acolo unde acest serviciu public de baza nu este disponibil. Acum am formulat o solutie si pentru aceste scoli”, a spus ministrul. Actul normativ prevede realizarea unor grupuri sanitare cu fose septice si, spre deosebire de reglementarile in vigoare, ofera posibilitatea realizarii unor grupuri sanitare cu fose septice ecologice, care au unitate de tratare anaeroba a apelor reziduale si asigura epurarea apelor uzate si nu necesita vidanj.
Totodata, noile modificari prevad si reglementari pentru situatiile in care receptia la terminarea lucrarilor nu se poate realiza din lipsa utilitatilor, racordarea carora este sarcina exclusiva a beneficiarilor. Un bazin de apa, de exemplu, nu poate fi testat fara a fi racordat la apa si nu poate fi predat beneficiarilor fara testare. Daca sunt intarzieri in acest sens, cheltuielile care rezulta din intarzieri sunt suportate de beneficiar, fiind astfel economisiti bani publici - a conchis ministrul.
Prin Programul National de Constructii de Interes Public sau Social, se urmareste realizarea de investitii menite sa asigure dezvoltarea economica si sociala a tarii, prin crearea de noi locuri de munca, dezvoltarea economiei pe plan local si imbunatatirea conditiilor de viata a cetatenilor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021jungheinrichAUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
leviatan
cv water 2021
leviatan
Acvatot 2019
strabag nivel 1
hidroplasto
CELCO 2020
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
bienala
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere