Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ADLO va deschide primul parc de 18 hectare din Oradea cu specializare inteligenta
ADLO va deschide primul parc de 18 hectare din Oradea cu specializare inteligenta
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 12 Oct 2023 06:20
Dupa ce a atras investitii de 810 milioane de euro in 2022, Agentia de Dezvoltare Locala Oradea (ADLO) isi continua planurile de dezvoltare, in acest an avand planificata finalizarea primului bloc de locuinte de serviciu adresat companiilor locale spre a fi inchiriate, precum si deschiderea, in Oradea, a 5-a locatia, de data aceasta ca si parc cu specializare inteligenta, care urmeaza sa aiba 18 ha si sa fie destinat companiilor care vor avea activitati din zona specializarilor inteligente.
"Oradea a fost intotdeauna o zona foarte atractiva pentru activitatile de logistica, clasandu-se pe pozitia a doua, la nivel national, din punct de vedere al numarului de companii de logistica/ transport active, datorita atat pozitiei sale geografice, cat si conectivitatii cu Europa de Vest. Jucatori din piata imobiliara privata cu specific logistic si industrial au investit si in anul 2023 in crearea de noi spatii disponibile pentru cei care aleg sa isi dezvolte aici afacerile. Investitiile in parcurile industriale administrate de catre ADLO au fost semnificative, as aminti constructia de locuinte de serviciu, noul Terminal Cargo aerian, Centrul Intermodal feroviar, precum si investitiile publice in infrastructura de conectivitate", a declarat Alina Silaghi, directorul general al ADLO.
 
Piata logistica si industriala se transforma
Potrivit reprezentantei ADLO, piata industriala si logistica traverseaza un proces de readaptare si transformare. "Logistica, asa cum o cunoastem in modul clasic, nu mai exista. Sunt tot mai multe procese automatizate, transportul marfurilor devine tot mai complex, combinat rutier - feroviar - naval - aerian, pentru eficientizarea costurilor, a timpilor de livrare si reducerea poluarii. Noi investitii vin catre Europa de Est in contextul inchiderii accesului catre pietele asiatice si al incertitudinii militare din proximitatea noastra. Pentru ADLO si municipiul Oradea, anul trecut a fost unul cu multe investitii atrase. Totodata, am lansat si proiectele de parcuri cu specializare inteligenta la nivelul judetului Bihor. Continuam sa ne urmarim obiectivele, am deschis Incubatorul de afaceri Cresc Oradea si suntem in implementarea proiectului Parc stiintific si Tehnologic Bihor", a adaugat Alina Silaghi.
 
 
Pe termen mediu, ADLO si-a propus sa dezvolte un nou concept de parc cu specializare inteligenta si sa poata acorda inclusiv finantarea activitatilor ce urmeaza a se desfasura in cadrul acestuia, prin si cu colaborarea Agentiei de Dezvoltare Nord Vest. De asemenea, planurile companiei includ atragerea cat mai multor activitati de cercetare-dezvoltare si inovare in zona de vest a Romaniei.
***
ADLO detine sase titluri de parc industrial, patru amplasamente situate in Oradea, pe Calea Borsului - Parcul Industrial Eurobusiness Oradea I (144,73 ha), strada Ogorului - Parcul Industrial Eurobusiness Oradea II (80,19 ha), strada Uzinelor - Parcul Industrial Eurobusiness Oradea III (17,8 ha) si strada Corneliu Baba - Parcul Industrial Eurobusiness Oradea IV (6,5 ha), respectiv doua amplasamente situate in judetul Bihor: Parcul Industrial Sacueni (5,03 ha) si Parcul Industrial Tileagd (9,22 ha).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
theda mar
ness project
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Acvatot 2019
quadratum
SIGM
Arduro
leviatan
concelex
siniat
konsent
SSAB
MAKITA
Ubitech
noark
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander