Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Concelex a lucrat 489 de zile la constructia Terminalului Schengen de la Timisoara
Concelex a lucrat 489 de zile la constructia Terminalului Schengen de la Timisoara
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 01 Apr 2024 14:17
Lucrarile de constructie la noul terminal Schengen al Aeroportului International "Traian Vuia” din Timisoara au fost realizate de o asociere de firme, Concelex Engineering - Concrete & Design Solutions - Metroul SA, avand ca Antreprenor General compania Concelex, una din cele mai importante companii romanesti de constructii integrate. Inaugurat oficial vineri, 29 martie, in prezenta Premierului Marcel Ciolacu, presedintilor celor doua camere ale Parlamentului, a ministrului Transportului, Sorin Grindeanu, ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene, Adrian Caciu, si unui numar important de oficiali guvernamentali, noul terminal are o suprafata construita de 12.000 mp si beneficiaza, intre altele, de 6 filtre de securitate pentru pasageri, 18 ghisee check-in si opt porti de imbarcare. 
Terminalul este dimensionat sa deserveasca un trafic de pasageri de 1.554 persoane (in acelasi timp) pe cele 2 fluxuri, respectiv plecari externe si sosiri externe. Capacitatea de procesare a bagajelor este de 1600 bagaje/ora pe fluxul de plecari externe, in timp ce pe fluxul de sosiri externe facilitatile existente permit procesarea a trei curse concomitent, cu o durata de 15 minute pentru recuperarea bagajelor de pe benzile transportoare. Terminalul asigura cel mai inalt grad de securitate si siguranta a persoanelor si activitatilor din aeroport, in acord cu reglementarile europene si nationale in domeniul transportului aerian, oferind totodata un  grad sporit de confort pasagerilor. 
 
O parte din echipa Concelex si Concrete & Design Solution la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timisoara
 
“Ne bucuram ca am reusit sa finalizam cu succes si intr-un timp destul de scurt – 655 de zile in total, din care 166 zile a durat proiectarea iar 489 de zile constructia propriu-zisa – unul din cele mai moderne obiective de infrastructura aeroportuara din Romania. Pe tot parcursul proiectului, ne-am bucurat de o colaborare foarte stransa cu toate entitatile implicate in proiect, inclusiv cu cele care urmeaza sa opereze in acest terminal, acestea fiind implicate direct atat in etapa de proiectare cat si in cea de executie. Am reusit, astfel, sa incorporam toate cerintele in solutii tehnice de ultima ora, ceea ce a contribuit la succesul implementarii. Vreau sa le multumesc tuturor partenerilor, angajatilor si colaboratorilor nostri in acest proiect pentru intreg efortul depus si pentru implicare”, spune dl. Daniel Piturlea, fondatorul si presedintele Concelex, Antreprenorul General al lucrarilor de constructie la noul terminal. 
Dat fiind ca lucrarile de construire au fost initiate pe timp de iarna, specific acestui proiect este faptul ca s-a utilizat o tehnologie de ultima ora pentru realizarea fundatiilor, folosind piloti din beton armat, turnati in sit pana la 11 m adancime. 
Valoarea totala a contractului semnat cu compania de constructii Concelex, Antreprenorul General al lucrarilor, a fost de 115,13 milioane de lei (fara TVA). 
 
 
Terminalul Schengen al Aeroportului International „Traian Vuia” din Timisoara in cifre:
  • Suprafata construita desfasurata = 12.000 mp 
  • Inaltimea constructiei = 13,50 m
  • Dimensiunile exterioare                      = 170 m (lungime) x 72 m (latime)
  • Dimensiunile pentru cea mai mare sala: cate 1.209 mp (sala check-in si sala asteptare imbarcare)
  • Suprafata fatadelor = 10.853 mp
  • Greutatea structurii metalice = 740 t
  • Lungimea cablurilor instalate = 172.000 in total din care 102,000 m cabluri curenti tari, 40.000 m fibra optica, 30.000 m cabluri date
  • Numar zile proiectare = 166 zile (17.05.2022 – 30.10.2022)
  • Numarul zile de constructie = 489 zile (01.11.2022 – 04.03.2024)
 
Cu o experienta de peste 30 de ani, grupul Concelex detine in portofoliu numeroase proiecte de infrastructura in domeniul rutier, aeroportuar, energetic, spitalicesc etc. fiind in prezent implicata in realizarea unor obiective mari de interes public precum: construirea unui corp nou care va gazdui Departamentul “Sanatatea mamei si copilului” la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Apostol Andrei” din Constranta”, proiectarea si executia centurii Municipiului Barlad („Varianta de ocolire a Municipiului Barlad”), relocarea si modernizarea sectiei de oncologie, cu infiintarea unui compartiment de cardiologie interventionala, la Spitalul judetean de urgenta Alba Iulia, construirea unui centru de arsi si reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai buna pozitionare si conectare a departamentelor urgenta, ATI si chirurgie pentru Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti. 
In domeniul infrastructurii aeroportuare, cele mai importante proiecte ale companiei vizeaza: extinderea si modernizarea terminalului de pasageri la Aeroportul International Maramures, extinderea si modernizarea terminalului de pasageri, a platformei de imbarcare-debarcare si a caii de rulare si construirea unei platforme dedicate activitatilor de degivrare/antidegivrare aeronave la aeroportul “Delta Dunarii” din Tulcea. Aflate in prezent in derulare, ambele proiecte au Concelex drept Antreprenor General. 
Compania face eforturi constante si continue in directia protejarii mediului inconjurator. Din 2016, Concelex evalueaza in fiecare an, printr-un partener independent, impactul activitatii sale asupra mediului prin masurarea emisiilor de carbon si compenseaza acest impact prin finantarea direct proportionala a unui proiect verde. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
ness project
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
theda mar
EDIT-Structural
noark
MAKITA
Ubitech
rigips
CDS
viarom
siniat
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
leviatan

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander