Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CONEST: Lucrari publice de peste 65 milioane de lei, contractate in 2015
CONEST: Lucrari publice de peste 65 milioane de lei, contractate in 2015
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 17 Apr 2015 17:26
Compania de constructii Conest SA - Iasi a contractat, in primele patru luni ale acestui an, lucrari publice cu o valoare totala de 65,2 milioane de lei (inclusiv TVA), printre proiectele la care firma va participa aflandu-se executia unui complex de locuinte sociale in Galati, modernizarea unor drumuri si alte proiecte de infrastructura rutiera. Astfel, in perioada imediat urmatoare, compania va demara lucrarile de executie a unui ansamblu social de locuinte in municipiul Galati, pe un teren cu o arie de 13.266,5 mp, situat pe Drumul Viilor nr. 8, din localitate. Compania va edifica pe amplasament opt blocuri (P+2E) cu cate 57 de locuinte fiecare, complexul urmand a avea, in total, 456 de unitati locative, astfel: 216 garsoniere, 192 de apartamente cu doua camere si 48 de locuinte cu trei camere. Beneficiarul investitiei este Primaria Municipiului Galati, care - numai pentru contractul de proiectare si executie - va aloca din fonduri proprii 21,9 milioane de lei (fara TVA). Durata de implementare a contractului este de 18 luni de la data atribuirii (24 martie 2015), din care trei luni s-au prevazut pentru proiectare si 15 pentru constructia propriu-zisa. Studiul de fezabilitate necesar proiectului a fost realizat de compania House Consult, din Bucuresti. Ansamblul va avea o suprafata construita de 4.222,4 mp si o arie desfasurata totala de 12.667,2 mp. Oferta Conest a fost selectata de autoritatile din Galati pe baza pretului ofertei (80%) si a termenelor de executie (20%).
Conest va realiza lucrarile de proiectare si executie a unei sali scolare de sport in comuna Holboca (judetul Iasi), valoarea contractului atribuit de Compania Nationala de Investitii (CNI) ridicandu-se la 3,32 milioane de lei (fara TVA). Proiectul a fost adjudecat pe criteriul celui mai scazut pret, oferta Conest SA fiind selectata dintr-un numar total de patru cereri de participare primite de autoritatea contractanta.
 
Lucrari de infrastructura de circa 35 milioane de lei
Tot in primele luni ale acestui an, Conest SA a adjudecat contracte ce vizeaza executia unor lucrari de infrastructura in valoare totala de circa 35 milioane de lei (inclusiv TVA). Compania se va ocupa, astfel, in perioada urmatoare, de modernizarea drumurilor comunale din comuna Forasti (judetul Iasi), contractul avand o valoare de 5,65 milioane de lei (fara TVA). Interventiile vor include asfaltarea a 5,604 km de drumuri. Investitia este finantata din fonduri bugetare, urmand a fi decontata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).
In judetul Neamt - mai precis in comuna Brusturi - Conest SA va executa lucrarile de modernizare a DC1 pe tronsonul Tarzia - Grosi si va realiza reteaua de drumuri vicinale, valoarea contractului de executie fiind de 5,22 milioane de lei (fara TVA). Lungimea tronsonului ce va fi modernizat este de 1,55 km, in timp ce lungimea totala a retelei de drumuri vicinale depaseste 3,78 km. Beneficiarul investitiei este Consiliul Local Brusturi, oferta Conest fiind singura primita la sediul autoritatii contractante.
Un alt contract adjudecat de societatea de constructii vizeaza executia unor lucrari de interventie in cadrul proiectului de constructie a pasajului Octav Bancila, din municipiul Iasi. Conest SA va realiza lucrari la rampele si bretelele de acces ale pasajului si, in paralel, se va ocupa de mutarea conductei de apa DN 1000 mm de pe strada Arcu. Valoarea investitiei este de 13,16 milioane de lei (fara TVA).
In comuna Ceplenita (judetul Iasi), societatea va executa lucrarile de refacere a podului din satul Poiana Marului, situat pe DC 402, peste paraul Buhalnita (in punctul Doncila), valoarea lucrarilor fiind de 1,38 milioane de lei (fara TVA). Un alt proiect de infrastructura vizeaza modernizarea unui drum din comuna Grumazesti (judetul Neamt), lucrare estimata la circa doua milioane de lei (fara TVA).
***
Societatea Conest SA este prezenta de 50 de ani pe piata autohtona de constructii (la inceput ca Trustul de Constructii Montaj Iasi). Conform celor mai recente informatii financiare disponibile, in 2013 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 20,4 milioane de euro, in crestere cu 34% fata de nivelul de 15,2 milioane de euro raportat la finele lui 2012.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
leviatan
quadratum
Ubitech
MAKITA
viarom
CONCEPT STRUCTURE
CDS
rigips
ERBASU CONSTRUCT
concelex
noark
siniat
ness project
strabag nivel 1
theda mar
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander