Agenda Constructiilor
Marti, 20 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CTP atrage fonduri de 1 miliard de euro prin obligatiuni verzi emise de companie
CTP atrage fonduri de 1 miliard de euro prin obligatiuni verzi emise de companie
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 03 Dec 2020 17:40
CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator de parcuri industriale si logistice premium din Romania si din Europa Centrala si de Est, a emis cu succes a doua transa de obligatiuni verzi in valoare de 400 milioane EUR, dupa emisiunea initiala din octombrie, care s-a ridicat la valoarea de 650 milioane EUR. Fondurile stranse in urma celor doua emisiuni de obligatiuni vor fi folosite pentru a finanta un portofoliu de Active Verzi Eligibile. CTP isi mentine astfel angajamentul ferm pentru sustenabilitate si vizeaza operatiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon pana la finalul anului 2021.
CTP B.V. (simbol bursier CTPBVV) a emis cu succes a doua transa de obligatiuni verzi, in valoare de 400 milioane EUR, in data de 27 noiembrie 2020. Obligatiunile, cu data de scadenta la 3 ani si o rata a cuponului de 0,625%, au fost primite cu interes de catre investitori, oferta fiind supra-subscrisa de cateva ori si inregistrand un varf de 1 miliard EUR in registrul de ordine. Prima transa de obligatiuni verzi, emisa de CTP la 1 octombrie 2020, a atras 650 milioane EUR din surse de finantare noi, devenind cea mai mare emisiune de debut a unei companii din piata imobiliara din Europa Centrala si de Est. CTP a decis sa emita obligatiuni verzi in urma angajamentului sau din 2019 de a obtine certificarea BREEAM, de la standardul Foarte Bine in sus, pentru intregul sau portofoliu de logistica si proiecte industriale.
Richard Wilkinson, Director Financiar, CTP, a declarat: „CTP s-a aflat in locul potrivit la momentul potrivit pentru a executa cu succes a doua sa emisiune de obligatiuni verzi. Pozitia robusta a CTP in ceea ce priveste creditele se reflecta in rezultatele noastre pentru T3/2020, care ne-au permis sa mobilizam o cerere ridicata nu doar din partea investitorilor institutionali curenti, ci si din partea unora noi. Avand in vedere strategia noastra de a migra finantarea creantelor catre o platforma de finantare care nu ofera garantii, am identificat oportunitatea de a emite obligatiuni cu termenul la 3 ani. Astfel, am modificat curba randamentului, mentinandu-ne in acelasi timp profilul nostru solid ca debitor, intrucat vom folosi o parte dintre fondurile atrase pentru a achita in avans imprumuturi bancare cu termen mai scurt. Sunt multumit mai ales de rata cuponului, de 0,625%, pe un termen de trei ani. Proprietatile logistice continua sa beneficieze de fundamente solide, mai ales in zona ECE, care gazduieste una dintre cele mai promitatoare piete din Europa.”
Noua emisiune de obligatiuni a avut o distributie institutionala larga, atragand preponderent adminstratori de active (66%), o mare parte din cerere venind dinspre Regatul Unit/Irlanda (34%), tarile BeNeLux (22%), Austria, Germania si Elvetia (18%), Franta (14%) si Peninsula Iberica/Italia (9%).
Jan Evert Post, Director Relatiile cu Investitorii, CTP, a adaugat: „Pentru a doua oara consecutiv, suntem foarte multumiti de amplitudinea sustinerii pentru obligatiunea CTP. Cea de-a doua emisiune de obligatiuni va scadea si mai mult costul creantelor noastre.” Momentul emisiunii s-a dovedit a fi pozitiv, permitand CTP sa obtina un pret atractiv si sa majoreze emisiunea cu 50 milioane EUR peste obiectivul initial de 350 milioane EUR.
Noua obligatiune verde are scadenta la 27 noiembrie 2023 si o rata a cuponului fixa, de 0,625%. Obligatiunile CTP B.V. sunt evaluate la ratingul Baa3 (Stabil) de Moody’s si BBB- (Stabil) de S&P Praga.
Obligatiunile mentionate in acest material nu pot fi vandute in Statele Unite fara inregistrare sau scutire de la inregistrarea sub Legea Valorilor Mobiliare din 1993 („Legea Valorilor Mobiliare din Statele Unite”), cu modificarile ulterioare. Documentul prezent nu reprezinta o oferta de obligatiuni catre publicul din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Niciun prospect nu a fost si nu va fi aprobat in Regatul Unit in ceea ce priveste obligatiunile descrise. Drept urmre, acest document este distribuit si adresat doar catre: (i) persoane din afara Regatului Unit sau (ii) persoane care au o experienta profesionala in domeniul investitiilor care se incadreaza in prevederile Articolului 19 (5) din Legea privind Pietele si Serviciile Financiare 2000 (Promovare Financiara) Ordinul 2005 („Ordinul”) si (iii) entitati cu venituri ridicate care se incadreaza in prevederile Articolului 49 (2) de la (a) la (d) al Ordinului, catre care ar putea fi comunicat legal (toate aceste persoane fiind denumite impreuna „persoane relevante”). Orice activitate de investitie asociata cu acest document va fi disponibila si angajanta doar pentru persoanele relevante. Orice persoana care nu este persoana relevanta nu ar trebui sa actioneze sau sa se bazeze pe acest document sau pe continutul acestuia.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKgamma_2021TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
Acvatot 2019
rigips
hilti
strabag nivel 1
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere