Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - FF Ventures isi propune sa dezvolte 500 MW de proiecte solare in urmatorii 3 ani
FF Ventures isi propune sa dezvolte 500 MW de proiecte solare in urmatorii 3 ani
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 25 Iun 2024 12:18
FF Ventures, un jucator important pe piata europeana a energiei regenerabile, a anuntat intrarea oficiala pe piata din Romania. Compania va dezvolta, in urmatorii trei ani, 500 MW de proiecte solare si 500 MW de proiecte de stocare a energiei in tara noastra. FF Ventures detine si dezvolta 2,2 GW de capacitate fotovoltaica in Spania si 1,2 GW in Portugalia si isi incepe operatiunile in Franta si Mexic. Prin extinderea in Romania, compania intentioneaza sa-si extinda portofoliul, atat prin proiecte greenfield, cat si prin oportunitati de co-dezvoltare.
"FF Ventures a decis sa intre in Romania dupa o analiza atenta si aprofundata a pietei. Mai multi factori au jucat un rol in aceasta decizie. In primul rand, Romania este o piata europeana care se incadreaza in obiectivele actionarilor companiei, care doresc sa ajute regiunea sa atinga tintele de decarbonizare si reducere a emisiilor de CO2. In al doilea rand, Romania si-a demonstrat angajamentul de a creste adoptarea energiilor regenerabile, prin obiectivele asumate in Planul National Integrat in domeniul Energiei si Schimbarilor Climatice (PNIESC), dar si prin mediul de reglementare favorabil investitiilor in acest sector. De asemenea, prognozele indica o crestere a economiei si industrializarii tarii, ceea ce va duce la cresterea cererii de consum in viitor. Toti acesti factori fac din Romania o piata atractiva pentru investitii in proiecte de energie regenerabila" a declarat Andrei Pecingine, directorul de dezvoltare al FF Ventures pentru Romania.
FF Ventures planuieste sa dezvolte 500 MW de proiecte solare si 500 MW de proiecte de stocare a energiei in Romania in urmatorii trei ani. Compania anunta planuri pe termen lung in tara noastra, prin dezvoltarea propriului portofoliu de proiecte greenfield, dar si prin oportunitati de co-dezvoltare.
FF Ventures detine in prezent un portofoliu de proiecte fotovoltaice cu o capacitate cumulata de 3,4 GW in Peninsula Iberica (Spania si Portugalia). Compania participa, de asemenea, prin IberBlue Wind, o societate mixta specializata in energie regenerabila, la un portofoliu de proiecte de energie eoliana offshore plutitoare cu o capacitate totala de 5 GW.
Actionarii relevanti ai companiei sunt Octopus, unul dintre cele mai mari si importante fonduri de investitii din Europa in domeniul proiectelor de energie regenerabila, si Time to Act Capital, un fond implicat in proiecte de tranzitie energetica pe pietele in dezvoltare.
***
FF Ventures a fost infiintata in 2018 cu obiectivul initial de a dezvolta proiecte solare fotovoltaice in Peninsula Iberica. Compania detine un portofoliu de proiecte cu o capacitate de aproximativ 2,2 GW in Spania si 1,2 GW in Portugalia. FF Ventures acopera intregul lant valoric al ciclului de viata al proiectelor de energie regenerabila, de la finantare si dezvoltare, pana la constructie si operare. Compania dezvolta o gama larga de proiecte terestre si offshore, care includ ferme solare si eoliene, precum si proiecte de Sisteme de Stocare a Energiei prin Baterii (BESS). In prezent, FF Ventures are birouri in Spania (Madrid si Sevilla), Portugalia (Lisabona) si Romania (Bucuresti) si este in proces de deschidere a operatiunilor in Franta si Mexic.
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SSAB
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CDS
ness project
noark
konsent
EDIT-Structural
strabag nivel 1
siniat
leviatan
SIGM
MAKITA
concelex
rigips
viarom
Arduro
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
quadratum
theda mar

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander