Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - GRIFFES: Tendinta de crestere a pietei imobiliare se mentine in 2019-2020
GRIFFES: Tendinta de crestere a pietei imobiliare se mentine in 2019-2020
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 11 Feb 2019 06:19
Anul 2019 va reprezenta o perioada de remodelare pentru intreaga piata imobiliara din Romania, in urmatorii doi ani tendinta din domeniu fiind, in continuare, de crestere, potrivit opiniei Andreei Paun, Managing Partner al companiei de consultanta imobiliara Griffes, ce are in portofoliu proiecte precum cladirile de birouri Unirii View si The Mark din Bucuresti, dar si ansamblul mixt Record Park, din Cluj-Napoca.
"Ritmul va fi dat de produsele nou-livrate pe piata, de oferta, insa nu neparat si de cerere, unde vedem o incetinire sau, mai degraba, o precautie. Cu privire la piata de birouri, atat in Capitala, cat si in orasele secundare, exista un stoc semnificativ de proiecte aflate in constructie sau anuntate a fi livrate in urmatorii ani. Astfel, in Bucuresti, de exemplu, comparativ cu anul precedent, ne asteptam ca suprafata de birouri livrata anul acesta sa se dubleze, totalizand in jur de 350.000 mp. Accelerarea va veni, insa, de la sectorul industrial, productie si distributie, si, posibil, de la o crestere sensibila a consumului, care va angrena o revigorare a sectorului de retail modern", a explicat Andreea Paun.
Printre provocarile acestui an se vor mentine disponibilitatea redusa a fortei de munca, in special in zona personalului calificat, care poate determina atat o incetinire a ritmului de crestere a economiei, in general, cat si o intensificare a costurilor cu personalul pentru companii. "Aceste dificultati sunt deja prezente pe piata si vor continua sa provoace in continuare jucatorii sa gaseasca solutii creative pentru a le depasi. Probabil pietele externe si inventivitatea de crea produse scalabile sunt sansele de a depasi o eventuala perioada de stagnare, desi indicatorii macroeconomici arata o crestere economica sanatoasa prevazuta si pentru 2019", a mai spus Andreea Paun.
In 2018, compania Griffes a inclus in portofoliu serviciile de promovare a cladirii de birouri The Mark, dezvoltata de grupul austriac S Immo in zona central-nordica a Capitalei, a inchiriat in proportie de 80% spatiile din turnul de birouri Unirii View si a lansat primul proiect in afara Capitalei, Record Park, un ansamblu mixt multifunctional ce se construieste in Cluj-Napoca si pentru care coordoneaza comercializarea si promovarea, precum si inchirierea spatiilor de birouri. Pentru 2019, conducerea Griffes si-a propus extinderea portofoliului cu noi proiecte de anvergura si consolidarea afacerii prin cresterea gradului de experienta si expertiza a echipei.
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
noark
MAKITA
CDS
Acvatot 2019
quadratum
Ubitech
viarom
theda mar
siniat
strabag nivel 1
rigips
ness project
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
concelex
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander