Agenda Constructiilor
Joi, 16 Septembrie 2021
wienberger
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - IFC imprumuta NEPI Rockcastle cu 73 milioane de euro pentru proiecte de mediu
IFC imprumuta NEPI Rockcastle cu 73 milioane de euro pentru proiecte de mediu
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 23 Iul 2021 09:27
International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, acorda un imprumut de 73,5 milioane de euro companiei NE Property BV, o filiala detinuta de grupul NEPI Rockcastle, facilitatea fiind dedicata proiectelor de mediu. Scopul este acela de a contribui la edificarea unei puternice infrastructuri de afaceri pentru proiectele de mediu in Romania, atragand ulterior si o crestere economica a activitatilor cu emisii reduse de carbon, potrivit unui anunt IFC.
Imprumutul acordat de IFC, dedicat activitatilor ecologice, va contribui la reducerea impactului pandemiei asupra operatiunilor NEPI Rockcastle in Romania. Pachetul de finantare va creste nivelul lichiditatilor NEPI Rockcastle, care astfel va avea posibilitatea sa-si tina sub control perturbarile manifestate la nivelul lantului de aprovizionare si sa reduca impactul negativ generat de incetinirea ritmului de crestere economica.
Imprumutul este finantat in cadrul Facilitatii de Raspuns la Criza Economiei Reale (Real Sector Crisis Response Facility) care dispune de un buget de doua miliarde USD, facand parte din mai ampla facilitate a IFC de 8 miliarde USD dedicata finantarilor rapide oferite in contextul Covid-19 (Fast-Track Financing Facility) pentru sprijinirea acelor companii private afectate de problemele economice cauzate de pandemie.
"NEPI Rockcastle continua sa se concentreze pe investitii in activitati economice curate si sustenabile. Acest imprumut «verde» vine sa reconfirme angajamentul nostru pe calea promovarii practicilor sustenabile, prin angajamentul de alocare a fondurilor pe proiecte verzi eligibile desfasurate in Romania, asa cum sunt acestea definite in Cadrul nostru de Finantare Verde. Continuarea colaborarii cu IFC consolideaza relatia construita de-a lungul anilor pe baza unor valori comune si solide, cum ar fi dorinta de a atinge inalte standarde de sustenabilitate", a declarat Mirela Covasa, CFO la NEPI Rockcastle.
Avand in vedere obiectivele de sustenabilitate ale NEPI Rockcastle si obiectivul acesteia de a deveni neutra din punctul de vedere al emisiilor de carbon pana in anul 2030, imprumutul va fi utilizat pentru a finanta acele proiecte care respecta criteriile de eligibilitate din Cadrul de Finantare Verde, conform Principiilor privind Obligatiunile Verzi din 2018 si Principiile privind Imprumuturile Verzi din 2020.
"Pe fondul pandemiei de Covid-19, finantarea IFC vine intr-un moment oportun si va oferi NEPI Rockcastle accesul la lichiditati pe termen lung, ajutand astfel mediul de afaceri sa depaseasca momentul de criza si permanentele incertitudini ale acestor vremuri caracterizate de provocari multiple. NEPI Rockcastle constituie un exemplu foarte bun de amplificare a economiei locale cu ajutorul investitiilor straine prin crearea de noi locuri de munca si prin contributia adusa a depasirea perturbarilor generate de o pandemie fara precedent", a precizat Ary Naïm, Director Regional ECE in cadrul IFC.
***
Portofoliul de investitii pe care IFC l-a angajat in Romania pana in iunie 2021 se de paseste un miliard USD si vizeaza 29 de proiecte. Diversificate si vizand sectoarele-cheie ale economiei, investitiile IFC se concentreaza pe consolidarea si diversificarea sectorului financiar, dar a sectoarelor sanatatii, agroindustrial, productie si retail.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021ALLBIMTERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
CELCO 2020
hidroplasto
hilti
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
cv water 2021
Ubitech
leviatan
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
bienala
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere