Agenda Constructiilor
Marti, 09 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ONE United Properties: Contract de Market Maker pentru cresterea lichiditatii
ONE United Properties: Contract de Market Maker pentru cresterea lichiditatii
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 11 Aug 2021 06:18
Compania One United Properties (simbol bursier ONE), unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Bucuresti, va beneficia incepand cu data de 11 august 2021 de serviciile de Market Making ale emitentului oferite de BRK Financial Group, unul dintre cei mai activi brokeri pe segmentul de produse structurate tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti. One United Properties s-a listat pe Piata Principala a BVB pe 12 iulie anul acesta, dupa ce a incheiat cu succes prima oferta publica initiala primara de actiuni din sapte ani, prin care compania a atras 260 de milioane de lei de la investitorii activi in piata de capital, devenind a treia cea mai mare companie antreprenoriala romaneasca listata la Bursa de Valori Bucuresti. 
"One United Properties este astazi cea mai mare companie imobiliara listata la Bursa de Valori Bucuresti. Ne aflam la un nou inceput de drum si suntem increzatori in perspectivele de crestere, avand in vedere cererea neadresata pentru produse sustenabile si de calitate, momentul foarte bun al sectorului imobiliar, dar si climatul macroeconomic favorabil. Am debutat la Bursa de Valori Bucuresti in prima luna de tranzactionare cu a doua cea mai buna lichiditate dintre toate companiile listate si ne dorim in continuare sa prioritizam lichiditatea actiunilor companiei, motiv pentru care am decis sa implementam alaturi de BRK programul de Market Making, care credem ca ne va ajuta sa ne consolidam si mai mult pozitia pe piata de capital", a declarat Victor Capitanu, cofondator One United Properties. 
„Felicitam One United Properties pentru deschiderea fata de piata de capital si fata de investitori pe care o manifesta si le multumim ca ne-au ales ca parteneri in cadrul programului Market Makerul Emitentului. Prin includerea One United Properties in portofoliul de clienti pentru care prestam serviciul Market Makingul Emitentului marcam doua borne importante: pe de-o parte depasim 10 miliarde lei capitalizarea cumulata a clientilor pentru care asiguram sustinerea lichiditatii, iar pe de alta parte One United Properties devine clientul cu cea mai mare capitalizare pentru care prestam acest serviciu. Am calibrat un pachet de cotare foarte competitiv (echivalentul a minimum 60.000 euro in BID si 60.000 in ASK) la un spread de aproximativ 1,5% si astfel speram sa contribuim la o lichiditate sustinuta a actiunilor ONE. Dupa cum bine stim, lichiditatea este criteriul principal pentru includerea si alocarea ponderilor, atat in cadrul indicilor locali, cat si in cadrul indicilor internationali, cum ar fi indicii Pietelor Emergente, potrivit clasificarii furnizorului global de indici FTSE Russell si speram sa vedem actiunile ONE cat mai curand atat in indicii publicati de BVB, cat si in indicii FTSE Russell”, a precizat Monica Ivan, Director General, BRK Financial Group.
Parametrii specifici aplicabili activitatii de Market Makerul Emitentului (MME) efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile ONE United Properties sunt disponibili aici.
Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar, in baza unui contract incheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum si cu BVB.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IUNIE
/IULIE 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hidroplasto
BMI_Icopal
FRONTALE
rigips
CONCEPT STRUCTURE
viarom
strabag nivel 1
MAKITA
Ubitech
leviatan
leviatan
CELCO 2020
Acvatot 2019
hilti
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere