Agenda Constructiilor
Marti, 07 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - SKANSKA a finalizat prima cladire Equilibrium si incepe a doua etapa a proiectului
SKANSKA a finalizat prima cladire Equilibrium si incepe a doua etapa a proiectului
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 17 Dec 2019 07:00
Skanska a finalizat constructia primei cladiri a ansamblului Equilibrium, investitie de 37 de milioane de euro realizata in zona de nord a Capitalei, in zona Barbu Vacarescu - Floreasca. In perioada urmatoare, compania va demara constructia suprastructurii celei de-a doua cladiri a complexului de birouri, ce va fi similara primeia, urmand a avea 2S+P+11E regim de inaltime si o suprafata inchiriabila de circa 20.000 mp. "Am executat subsolul si analizam momentul oportun pentru demararea lucrarilor, dar ne dorim ca acesta sa fie cat mai curand. Inca nu am stabilit termenul de finalizare pentru a doua etapa a Equilibrium", a declarat Razvan Enache, project manager Skanska Property. 
Intregul complex Equilibrium va avea, la finalizare, o arie inchiriabila totala de 40.700 mp, investitia totala urmand a se apropia de 60 de milioane de euro.
Equilibrium este al saptelea proiect dezvoltat de Skanska in Romania, ansamblul urmand a fi certificat LEED. Proiectul de arhitectura a fost realizat de compania Architect Service din Bucuresti, constructia fiind demarata in vara anului 2017.
"Odata cu proiectul Equilibrium, am schimbat cumva paradigma zonei. Fata de celelalte proiecte din zona, aduce un mix de spatii verzi, cu mobilier urban conectat, dotat cu incarcatoare wireless si alimentat cu panouri solare, o zona de relaxare in forma de amfiteatru verde. La parter va functiona un restaurant Godai, intreaga cladire fiind deservita de 200 de locuri de parcare subterane si alte 40 la nivelul solului. Tot la subsol au fost instalate statii rapide pentru incarcarea masinilor electrice. Printre altele, cladirea mai este dotata cu vestiare si dusuri, precum si cu zone de parcare pentru vehiculele cu doua roti si o statie de reparatii pentru biciclete. In plus, ocupantii vor avea la dispozitie o aplicatie mobila pentru a facilita accesul in cladire, cu QR code pentru parcare si cu license plate si facial recognition. Cladirea mai este echipata cu un sistem suplimentar de detectie a incendiilor, care opreste automat toate utilitatile functionale (apa, gaze, electricitate)", a mai spus Razvan Enache.
 
Peste un milion de ore de lucru efectiv pe santierul Equilibrium 1
Conform datelor prezentate de echipa Skanska, pentru constructia Equilibrium 1 au fost necesare circa un milion de ore de lucru pe santier, in procesul de executie utilizandu-se 35.000 de tone de armatura, 20.000 mc de beton si 450.000 km de cabluri. Skanska a colaborat cu 126 de companii partenere si subantreprenori, avand, in medie, 250 de muncitori pe santier in fiecare zi.
"Am impartit fiecare tip de lucrari in pachete mai mici, pentru a evita intarzierile. De pilda, pentru executia lucrarilor de instalatii am lucrat cu cinci subcontractori specializati", a precizat Tankut Alpaslan, Projects Director in cadrul Skanska Construction Romania, compania parte a grupului Skanska, ce asigura antreprenoriatul de constructii pentru toate dezvoltarile companiei suedeze.
Cladirea Equilibrium 1 este ocupata in proportie de 60%, printre chiriasi aflandu-se biroul de avocatura Filip & Company, Mercury 360, dar si Impact Hub, pionier al spatiilor de coworking din Romania, care a ocupat integral primele doua etaje ale cladirii.
Dupa incheierea lucrarilor la intregul proiect, Equilibrium va fi vandut de catre Skanska.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMACADTeraSteelCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere