Agenda Constructiilor
Joi, 01 Decembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Tribunalul Bucuresti a dispus suspendarea dispozitiei de demolare a Cathedral Plaza
Tribunalul Bucuresti a dispus suspendarea dispozitiei de demolare a Cathedral Plaza
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 04 Oct 2022 12:07
Reprezentantii proprietarului cladirii Cathedral Plaza anunta ca Tribunalul Bucuresti a dispus suspendarea Dispozitiei nr. 1454/20.07.2022 a Primarului General Nicusor Dan, prin care se intentiona demolarea abuziva a cladirii Cathedral Plaza.
Tribunalul confirma astfel argumentele proprietarului cladirii, in sensul ca procedura de reautorizare demarata de acesta are, in mod firesc, prioritate.
“Suspendarea efectelor dispozitiei Primarului General reprezinta o solutie fireasca si necesara intr-un stat de drept, fiind conforma cu cele dispuse de Curtea Europeana a Drepturilor Omului in decembrie 2018, cand a respins cererea vecinilor ARCB de condamnare a Statului Roman pentru intarzierea procedurilor de demolare, solicitate de acestia fara drept”, declara reprezentantii companiei.
Proprietarul cladirii de birouri Cathedral Plaza anunta public ca a inregistrat si o plangere penala impotriva lui Nicusor Dan pentru abuz in serviciu si alte fapte conexe in legatura cu dispozitia de desfiintare a cladirii de birouri emisa de acesta in data de 20.07.2022.
Proprietarul va solicita in instanta civila, atat de la Municipiul Bucuresti, cat si de la Nicusor Dan personal, daune echivalente valorii investitiilor sale.
„Abuzul actual al primarului general Nicusor Dan ne forteaza sa luam atitudine si sa luptam cu toate mijloacele legale disponibile pentru a proteja cladirea. Am decis in acelasi context sa inaintam mai multe petitii formalizate catre autoritatile publice din Romania cu atributii in acest conflict pentru ca toate aceste institutii si autoritati au sustinut si au facut posibil proiectul Cathedral Plaza, fiind obligate sa intervina pentru a preintampina un dezastru atat legal cat si faptic”, au adaugat reprezentantii companiei.
Reprezentantii proprietarului cladirii solicita organelor de cercetare penala verificarea si sanctionarea abuzului savarsit de Nicusor Dan. In dimineata termenului de judecata acordat in dosarul avand ca obiect cererea proprietarului de a se emite autorizatia de construire pentru regularizarea situatiei cladirii, a decis sa definitiveze strategia urmarita inca dinainte de a deveni primar general, cand, in calitate de fondator si presedinte al Asociatiei Salvati Bucurestiul, a decis sa intervina in acel dosar si sa solicite obligarea primarului general sa demoleze cladirea.
Primarul Nicusor Dan, confundand interesele publice ale Municipiului Bucuresti pe care le reprezinta in prezent, cu cele private ale Asociatiei, a decis in mod precipitat sa desfiinteze cladirea, facand astfel un abuz de functie si ordonand cheltuieli imense in cadrul Primariei, cu scopul de a distruge bunul material - cladirea - anterior pronuntarii instantei de judecata si pentru a impiedica confirmarea structurii foarte bune a constructiei si dreptul de a se reemite noua autorizatie in conditiile legii.
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
BMI_Icopal
FRONTALE
viarom
Acvatot 2019
leviatan
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Ubitech
hilti
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu