Agenda Constructiilor
Joi, 09 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - WDP construieste trei noi hale de distributie, in Stefanesti si Cluj-Napoca
WDP construieste trei noi hale de distributie, in Stefanesti si Cluj-Napoca
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 26 Oct 2016 10:59
Dezvoltatorul belgian de centre industriale Warehouses De Pauw (WDP) anunta inceperea lucrarilor la trei proiecte noi de hale, unul in Stefanesti (judetul Ilfov) pentru Decathlon si doua in Cluj-Napoca, pentru furnizorii de servicii logistice KLG si Gebrüder-Weiss. Dupa finalizarea acestor proiecte, valoarea totala a portofoliului detinut de WDP in Romania va depasi pragul de 150 milioane de euro. Toate cele trei proiecte sunt realizate prin joint-venture-ul WDP Development RO, coordonat de omul de afaceri belgian Jeroen Biermans.
Unitatea din Stefanesti va fi construita pe un teren nou-achizitionat in apropierea Capitalei si va avea o suprafata de circa 22.000 mp, cu un mezanin aditional de 6.000 mp, plus posibilitatea de extindere ulterioara cu alti 10.000 mp. Decathlon va folosi acest centru pentru aprovizionarea magazinelor detinute la nivel local, in acest sens semnand un contract de inchiriere pentru o perioada de 30 de ani. Termenul de finalizare a acestui proiect este stabilit in prima jumatate a anului 2017.
In Cluj-Napoca, WDP a semnat o intelegere cu furnizorul de servicii logistice KLG pentru constructia unei hale noi, cu o suprafata de circa 5.000 mp, termenul de finalizare a acestui proiect fiind stabilit in toamna acestui an. KLG va inchiria unitatea pentru o perioada de 5 ani. Celalalt proiect din Cluj-Napoca va fi dezvoltat pentru Gebrüder-Weiss. Hala, cu o arie de 2.400 mp, a fost inchiriata pentru o perioada de cinci ani, constructia urmand a fi definitivata in primul trimestru al anului viitor.
Dupa constructia acestor trei proiecte, portofoliul de proprietati detinut de WDP in Romania va ajunge la 15 cladiri, cu o suprafata totala de 150.000 mp si o valoare cumulata de 150 milioane de euro, incluzand aici si terenurile si parcurile fotovoltaice dezvoltate de companie.
"Aceasta crestere valorica a portofoliului reflecta potentialul puternic de crestere economica a Romaniei in urmatorii patru ani. Cu 15 cladiri situate in noua puncte strategice, oferim solutii customizate firmelor cu activitati de productie si distributie, printre clientii nostri aflandu-se companii precum Siemens, DPD, Federal Mogul, Roquet, Beckaert Deslee, Faurecia, Yazaki, Emag, Pelzer-Pimsa, Inter Cars si altele, dezvoltari bazate pe contracte semnate pe termen lung. Aditional, detinem parcuri solare la Sarulesti si Fundulea si, alaturi de panourile montate pe cladiri, capacitatea totala generata de acestea depaseste 15 MW", a declarat Joost Uwents, CEO al grupului WDP.
La nivel de grup, dezvoltatorul belgian detine un portofoliu de peste 3,1 milioane mp de proprietati, in Belgia, Franta, Olanda si Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADCOVID-19ALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul pandemiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere