Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - ANCPI a eliberat peste doua milioane de documente online, anul trecut
ANCPI a eliberat peste doua milioane de documente online, anul trecut
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 22 Ian 2024 13:26
Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, peste doua milioane de documente, in anul 2023. In anul precedent, ANCPI a eliberat online 1,7 milioane de extrase de carte funciara pentru informare si extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fara semnatura olografa, sunt recunoscute de institutiile administratiei locale si centrale, banci, avocati, notari etc.  
In luna decembrie 2023, ANCPI, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro 106.936 de extrase de carte funciara pentru informare si 13.925 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. In luna decembrie a anului 2022, ANCPI a eliberat online 99.326 de extrase de carte funciara pentru informare si 10.485 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. 
Totodata, in cea de-a douasprezecea luna a anului 2023, pe platforma epay.ancpi.ro si-au facut cont 4.837 de utilizatori noi si au fost inregistrate 82.742 de comenzi online.
Pretul unui extras de carte funciara pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, in conditiile in care la ghiseele oficiilor de cadastru si publicitate imobiliara costul este de 25 de lei. Daca documentul solicitat este disponibil in format electronic, va putea fi descarcat din contul creat de utilizator in cateva minute. In cazul in care extrasul nu a fost convertit in format electronic, timpul de asteptare este de cel mult doua zile lucratoare.
Pretul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.
Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionata de ANCPI si poate fi utilizata atat de persoane fizice, cat si juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata poate fi efectuata cu un card bancar.
In prezent, numarul proprietatilor inregistrate in sistemul informatic integrat de cadastru si carte funciara este de peste 22,8 milioane. Astfel, extrasele de carte funciara solicitate pentru aceste proprietati vor putea fi descarcate de catre utilizatorii platformei epay.ancpi.ro in cel mai scurt timp.
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Arduro
noark
strabag nivel 1
SSAB
konsent
theda mar
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
quadratum
leviatan
Ubitech
viarom
EDIT-Structural
CDS
siniat
concelex
MAKITA
SIGM

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander