Agenda Constructiilor
Vineri, 09 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Nicusor Dan: Activitatea de proiectare a noului PUG va incepe, efectiv, in martie
Nicusor Dan: Activitatea de proiectare a noului PUG va incepe, efectiv, in martie
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 06 Feb 2023 15:32
Primarul general Nicusor Dan anunta ca activitatea de proiectare a noului Plan Urbanistic General al Capitalei (PUG) va incepe in martie 2023. Edilul s-a intalnit, la finalul saptamanii trecute, cu Leopoldo Arnaiz, urbanist spaniol a carui firma de arhitectura face parte din consortiul international condus de Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu", care realizeaza documentatia.
"Am avut o intalnire foarte buna cu domnul Leopoldo Arnaiz, reputat urbanist spaniol, cu o experienta extraordinara internationala in dezvoltarea zonelor metropolitane, precum cea a Madridului. Firma sa de arhitectura din Capitala Spaniei face parte din consortiul international condus de Universitatea de Arhitectura «Ion Mincu», care realizeaza PUG Bucuresti. De altfel, Madridul este cunoscut pentru strategia de dezvoltare urbana corecta pe care a aplicat-o si din care ne putem inspira. Sunt convins ca know-how-ul domnului Arnaiz va fi extrem de util in conceperea PUG-ului, astfel incat la final sa avem un instrument interactiv, util si prietenos pentru cetateni si pentru mediul de afaceri", a scris Nicusor Dan pe Facebook.
 
 
In acest moment, proiectul este in etapa de colectare a datelor la zi de la institutii (primarii de sector, ministere, INS, furnizori si agenti de apa, gaze, telecomunicatii etc.).
La finalul anului 2022, PMB a semnat actul aditional pentru realizarea actualizarii PUG al Capitalei. Documentul prevede ca consortiul condus de Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" va realiza o prima versiune a noului PUG in cursul anului 2023, aceasta prima varianta urmand a fi disponibila pana la finalul acestui an. Potrivit primarului Capitalei, Nicusor Dan, incepand din 2024 aceasta documentatie va merge la ministere si la celelalte institutii avizatoare pentru aprobare.
Contractul pentru revizuirea PUG al Capitalei a fost semnat in octombrie 2013 unei asocieri al carei lider este reprezentat de Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiza si Consulting al Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu". Celelalte companii care se vor ocupa de revizuirea documentului sunt Arnaiz Aquitectos SLP, Aecom Ingineria, Intergraph Computer Services, Compania de Consultanta si Asistenta Tehnica si Synergetics Corporation. 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltivailantVideoConfAC-iulman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
rigips
Acvatot 2019
CDS
BALTIC
viarom
leviatan
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
grundfos
FRONTALE
Ubitech
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023