Agenda Constructiilor
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - OAR: Ziua Mondiala a Arhitecturii va fi celebrata cu o serie de evenimente specifice
OAR: Ziua Mondiala a Arhitecturii va fi celebrata cu o serie de evenimente specifice
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 29 Sep 2022 16:00
Ziua Mondiala a Arhitecturii, sarbatorita la nivel international pe 3 octombrie 2022, va fi celebrata si la Bucuresti printr-o serie de evenimente. Tema de anul acesta este "Arhitectura pentru cresterea calitatii vietii".
Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), demareaza, cu ocazia Zilei Mondiale a Arhitecturii, proiectul de elaborare a Politicii publice pentru arhitectura a Romaniei. Evenimentul va avea loc la Scoala de la Piscu si va fi transmis in direct pe pagina de Facebook a OAR pe data de 3 octombrie, incepand cu ora 16:00.
"Demersul pe care il anuntam acum se inscrie in linia preocuparilor constante ale OAR si ale autoritatii centrale de profil, MDLPA, pentru buna organizare si reglementare a sectorului arhitecturii, dar si pentru reorganizarea si repozitionarea sectorului in raport cu noile exigente si urgente ale societatii actuale. Amintim, din sirul actiunilor anterioare, un moment cheie - Conferinta europeana pentru politici publice de arhitectura (ECAP - European Conference for Architectural Policies), organizata de OAR si MDLPA in cadrul Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene, in iunie 2019 - o conferinta care a contribuit la fundamentarea necesitatii si orientarii viitoarei politici nationale a arhitecturii. Au urmat documente de politica publica si acte normative de mare importanta, precum politica pentru locuire (2022) sau Codul amenajarii teritoriului, constructiilor si urbanismului (in curs). Politica publica va constitui documentul unificator, de orientare si de coordonare pentru activitatea din domeniul nostru profesional, care ne va permite obtinerea unor rezultate coerente prin toate palierele (administrativ, profesional, academic, societate civila) si sectoarele (nu doar constructii si arhitectura, ci si cultura, agricultura, dezvoltare, economie, turism, transporturi si altele)", au anuntat reprezentantii OAR.
 
Evenimente conexe organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Arhitecturii
Cu acelasi prilej, la Casa Mincu, sediul OAR, vor avea lor o serie de evenimente conexe adresate atat publicului larg, cat si celor din interiorul profesiei. Astfel, se vor vernisa instalatia The Uninvited a Asociatiei Metodelor Alternative de Integrare Sociala (AMAIS) si expozitia de fotografie Florari semnate de Denise Lobont va expune proiectul foto Florari, alaturi de interventia Fragil a lui Denis Nanciu. Totodata, pe oar.archi se va lansa concursul de grafica pentru geanta din panza OAR, concurs care isi propune sa transforme intr-un mesaj vizual tema Zilei Mondiale a Arhitecturii.
***
Creata de UIA (Union Internationale des Architectes) in 1985, Ziua Mondiala a Arhitecturii este sarbatorita anual in prima zi de luni a lunii octombrie, in paralel cu Ziua Mondiala ONU pentru Habitat. Tema de anul acesta - arhitectura pentru cresterea calitatii vietii (Architecture for well-being) - este in concordanta cu desemnarea anului 2022 drept Anul UIA al Arhitecturii pentru Sanatate si cu angajamentul UIA de a utiliza designul bazat pe dovezi pentru a promova sanatatea in cladiri si orase.
 
 
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hilti
Acvatot 2019
CELCO 2020
Ubitech
leviatan
MAKITA
viarom
BMI_Icopal
rigips
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
strabag nivel 1
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu