Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - PROIECT de aquapark si patru hoteluri, dezvoltat pe 6 hectare in Odoreu, Satu Mare
PROIECT de aquapark si patru hoteluri, dezvoltat pe 6 hectare in Odoreu, Satu Mare
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 23 Mai 2023 09:35
Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos, a vizitat, luni, balta din comuna Odoreu, unde primarul Dumitru Pop i-a prezentat proiectul unui nou aquapark cu apa termala pe care doreste sa il construiasca, din fonduri europene, in locul unei foste ferme de porci, de 6 hectare.
"Am cumparat o ferma de porci dezafectata, era o zona absolut negestionata, neadministrata. Sper sa reusim sa facem printesa din broasca. Balta noastra era asezata pe malul fermei. In locul punctul de informare turistica a fost groapa de gunoi a comunei. Astazi s-a nascut frumos o poveste faina, o magie. Ce incercam este un proiect care poate fi gestionat. Parcarea de la intrare va fi acoperita toata cu panouri fotovoltaice si va produce energie pentru aceasta investitie. Apoi avem zona de receptie, care contine piscina, piscina acoperita, wellness si restaurant cu toate serviciile. E in forma de romb, dar poate suferi modificari, inca nu este batuta in cuie. Propunem trei hoteluri de 4 stele, care nu intra in proiect. Ele vor fi oferite spre concesionare daca noi reusim sa facem investitia. Avem zona de tobogane exterioare, zona de relaxare si spatii speciale pentru copii, cu fantani arteziene si jocuri", a spus Dumitru Pop.
Edilul a explicat ca sunt studii care arata ca exista in subteran, la o adancime de 1.200 de metri, apa termala, care urca natural pana la adancimea de 8 metri de la nivelul solului, iar apoi trebuie pompata la suprafata. Apa are o temperatura de 75 de grade Celsius.
"Noi suntem intre Satu Mare si Baia Mare, cele doua zone mari. Morosenii merg in Ungaria la strandurile termale de acolo. S-ar opri categoric la noi, noi am fi pentru ei varianta poate cea mai buna", a explicat primarul.
El a mai prezentat proiectul incalzirii cu apa termala a cladirilor publice din localitate, dar si un proiect de regenerare urbana prin care sa se realizeze o pista de biciclete intre viitorul aquapark si municipiul Satu Mare.
Ministrul Marcel Bolos a spus ca proiectul trebuie bine documentat, avand sanse de a obtine finantare.
"Inseamna ca aveti toate sansele. La zonele tematice pentru copii sa nu va zgarciti la echipamentele pentru copii, ele cu cat sunt mai abundente, cu atat creste atractivitatea. Am vazut la Beclean un loc de joaca langa un centru de reintegrare sociala si face cat toate investitiile de acolo. Copiii ii aduc pe parinti, nu pot fi refuzati. Din acest punct de vedere, e un punct de atractivitate foarte bun. Trebuie sa va felicit, aveti proiecte foarte frumoase aici in Odoreu", a spus Bolos. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
leviatan
grundfos
Acvatot 2019
Ubitech
noark
strabag nivel 1
CDS
BALTIC
rigips
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica