Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - SECTORUL 6: Investitii multidirectionale, pentru o dezvoltare armonioasa
SECTORUL 6: Investitii multidirectionale, pentru o dezvoltare armonioasa
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 17 Apr 2019 08:13
Dezvoltarea urbana din Vestul Capitalei a luat amploare in ultimii ani si investitiile atrase schimba fata intrarii in Municipiul Bucuresti. Autoritatea locala sprijina investitiile, asigurand tot ce este necesar pentru o dezvoltare normala. La nivelul Sectorului 6 sunt in lucru sau in pregatire noi faze ale unor ansambluri de birouri de mari dimensiuni. Doua asemenea proiecte de anvergura se dezvolta in zona Bd. Iuliu Maniu, la intersectia cu Bd. Vasile Milea, pe terenul fostei platforme Pumac. In ceea ce priveste segmentul rezidential, Sectorul 6 se dezvolta in toate directiile, zonele predilecte fiind, insa, Splaiul Independentei, Bd. Uverturii, Bd. Ghencea, Sos. Grozavesti si Bd. Timisoara. In zona investitiilor publice, notabil este proiectul de constructie a Centrului Cultural European "Favorit", care va fi ridicat pe amplasamentul cinematografului Favorit, care va fi demolat, dar si cel de reabilitare si modernizare a insulei din centrul Lacului Morii, inclusiv coronamentului lacului.
Despre toate proiectele ce vor fi implementate in perioada urmatoare in Sectorul 6 si planurile de dezvoltare a zonei vorbeste Marcel Florentin Bera, arhitectul-sef al sectorului. Specialistul are o experienta profesionala de 28 de ani de arhitectura si 27 de ani in administratie publica.
 
- Care sunt cele mai mari proiecte de constructii care se dezvolta, in prezent, in Sectorul6?
- In zona proiectelor de birouri, Skanska, dezvoltator suedez, a finalizat prima cladire din ansamblul Campus 6 si urmeaza sa mai construiasca alte doua imobile (2S+P+11E) pr Bd. Iuliu Maniu nr. 6K, pentru care a obtinut autorizatii de construire la sfarsitul anului trecut. Pe o alta parte a fostei platforme industriale Pumac, un alt dezvoltator, River Development, a ridicat structura primei cladiri de birouri din cadrul proiectului The Light si urmeaza sa mai construiasca cateva cladiri. Forte Partners demareaza constructia celei de a treia cladiri (2S+P+10E+E11 tehnic) a ansamblului de birouri The Bridge, pe Soseaua Orhideelor nr. 15. Pe Bd. Preciziei, Grupul Renault si-a finalizat noul sediu care a fost dezvoltat de Globalworth si Elgan Group.
Proiecte mari sunt si ansamblurile rezidentiale pentru care am emis anul trecut mai multe autorizatii de construire. Un asemenea exemplu este investitia dezvoltatorului Sido Union, care a primit autorizatie pentru un ansamblu S+P+10-11E pe str. Brasov nr. 25. Tot aici putem sa incadram si Blu Residence Project, care a obtinut autorizatia pentru un ansamblu de locuinte colective cu 10 etaje pe Bd. Timisoara nr. 103J, dar si pe Aedificia Carpati SA care are autorizatie pentru un proiect de locuinte colective D+P+10E pe Bd. Ghencea nr. 158.
Nu trebuie sa uitam ca Bucurestiul a devenit atractiv turistic. Astfel, compania Novum Bussines Invest a obtinut autorizatie pentru construirea unui hotel S+P+Mz+9E pe Splaiul Independentei nr. 313A. Exemplele ar putea continua, pentru ca Sectorul 6 este in plina dezvoltare si a inceput sa devina atractiv pentru foarte multi dezvoltatori, fie ei mici sau mari.
 
- Cum credeti ca se va dezvolta, din punct de vedere arhitectural, Sectorul 6 in urmatorii ani?
- In luna februarie, a acestui an, a fost semnat ordinul de incepere a lucrarilor de demolare a fostului Cinematograf Favorit, iar pe locul acestuia va fi construit Centrul Cultural European "Favorit". Acesta este un important proiect cultural al Primariei Sectorului 6. Noul centru Favorit va fi dotat cu cinematograf 3D, sala de spectacole multifunctionala cu o capacitate de 706 de locuri, plus alte doua sali de dans si balet cu suprafata de 150 mp fiecare, biblioteca publica, iar in holul de la parter vor putea fi organizate vernisaje. In plus, ecranul de pe fatada noii cladiri va fi actionat electric si va permite celor din exterior sa vada proiectii video culturale. Investitia este asigurata din bugetul local al Sectorului 6. Lucrarile de constructie vor fi realizate de societatea Aedificia Carpati, castigatoarea licitatiei publice. Dupa finalizarea lucrarilor de constructie, administratia locala va moderniza inclusiv piateta din fata fostului cinema, atat pe partea de spatii verzi, cat si aleile de acces.
Un alt proiect de mare anvergura pe care Primaria Sectorului 6 intentioneaza sa-l deruleze este...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19ACADC4E FORUMALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere