Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - SIBIU: Digitalizare proces emitere documente de urbanism /autorizatii de construire
SIBIU: Digitalizare proces emitere documente de urbanism /autorizatii de construire
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 15 Iul 2021 08:12
La inceputul saptamanii, Consiliul Judetean Sibiu a semnat contractul de servicii pentru achizitionarea si implementarea sistemului integrat Geographical Information System (GIS), cu firma SC Intergraph Computer Services SRL, in vederea digitalizarii procesului de emitere a documentelor de urbanism, autorizatii de construire, eliberare acorduri, precum si pentru gestionarea patrimoniului si a investitiilor.
Valoarea contractului se ridica la suma de 1.731.301,25 lei cu TVA. Operatorul economic are la dispozitie 12 luni pentru a implementa sistemul, dupa care o perioada de inca 12 luni acesta va oferi mentenanta si asistenta tehnica gratuita.
GIS este un sistem de cartografiere si analiza a datelor spatiale care va ajuta mult la optimizarea modului de lucru, prin standardizarea modalitatii de realizare a documentelor de planificare teritoriala si urbanism, respectiv pentru integrarea documentatiilor in platforma Observator Teritorial. Utilizatorii vor avea acces la diferite harti privind retelele de utilitati detinute de furnizori, care vor fi utilizate in procesul de emitere a documentelor urbanistice.
Sistemul va oferi informatii clare referitoare la tipurile de relief, infrastructura de drumuri si constructii, retele de utilitati existente, precum si obiective turistice si de patrimoniu, informatii accesibile si utile in dinamica de dezvoltare a judetului Sibiu, care vor crea o viziune clara asupra tuturor datelor, oferind astfel servicii administrative de calitate cetatenilor, firmelor si utilizatorilor din administratia locala.
De asemenea, cetatenii vor avea posibilitatea sa depuna documentele online, direct prin aplicatie si sa obtina informatii despre teritoriu si documentatiile de amenajare a teritoriului si urbanism aprobate intr-o anumita zona.
”Dupa ce la inceputul anului Consiliul Judetean Sibiu a implementat semnatura electronica printr-o sistem de circulatie a documentelor digital, fara a mai fi nevoie ca acestea sa fie tiparite pe suport de hartie, acum facem un nou pas in procesul de digitalizare, prin implementarea aplicatiei GIS. Aceasta platforma vine atat in sprijinul autoritatilor locale si judetene pentru activitatea de planificare strategica, cat si in beneficiul direct al cetatenilor”, a precizat Daniela Cimpean, presedinta CJ Sibiu
Consiliul Judetean Sibiu a achizitionat acest sistem cu sprijinul fondurilor europene, in cadrul proiectului ”Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu”.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
rigips
Acvatot 2019
leviatan
CDS
grundfos
Ubitech
FRONTALE
noark
leviatan
BALTIC
viarom
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
BA 2023
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu