Agenda Constructiilor
Luni, 23 Iulie 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - UAR va selecta proiectul care va reprezenta Romania la Bienala de la Venetia
UAR va selecta proiectul care va reprezenta Romania la Bienala de la Venetia
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 22 Nov 2017 09:49
Ministerul Culturii si Identitatii Nationale (MCIN), Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Institutul Cultural Roman (ICR) si Uniunea Arhitectilor din Romania (UAR) organizeaza concursul pentru selectarea proiectului care va reprezenta Romania la cea de-a 16-a editie a Expozitiei Internationale de Arhitectura - la Biennale di Venezia, concurs public de creatie deschis participarii autorilor individuali sau reuniti in grupuri, ori persoanelor juridice fara scop patrimonial (organizatii neguvernamentale).
Editia din 2018 a Bienalei de Arhitectura de la Venetia se va desfasura in perioada 26 mai - 25 noiembrie 2018, cu previzionare pentru specialisti si presa in zilele de 24 si 25 mai 2018.
Tema viitoarei editii a bienalei, lansata de curatorii Yvonne Farrell si Shelley McNamara - "Freespace", reprezinta generozitatea spiritului si acel sens al umanitatii pe care arhitectura il gazduieste in centrul propriei sale agende, concentrandu-si atentia asupra calitatii spatiului insusi.
"«Freespace» incurajeaza reexaminarea modului nostru de a gandi, noile modalitati de a vedea lumea, de a inventa solutii prin care arhitectura sa furnizeze o stare de bine si demnitate fiecarui cetatean. Prin tema aleasa, Bienala de Arhitectura 2018 va prezenta publicului exemple, va propune elemente - construite sau neconstruite - de lucrari care exemplifica acele calitati ale arhitecturii care includ modelarea, bogatia materialitatii suprafetelor, orchestrarea si dispunerea miscarii, relevand forta si frumusetea intrinseca a arhitecturii", se arata intr-un comunicat al UAR.
Pentru a participa la concursul national, solicitantul trebuie sa depuna un proiect care sa contina documentatia obligatorie prevazuta in Regulamentul de organizare a concursului, afisat pe paginile de internet ale Ministerului Culturii si Identitatii Nationale (www.cultura.ro), Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro), Institutului Cultural Roman (www.icr.ro) si Uniunii Arhitectilor din Romania (www.uniuneaarhitectilor.ro).
Conform regulamentului, incepand cu aceasta editie, concursul va avea doua etape de jurizare: prima, cu un rol de definire a conceptului curatorial si a continutului, urmata de selectarea finalistilor, care vor fi invitati sa detalieze aspectele tehnice ale proiectului in etapa a doua de concurs.
Inscrierea la Concurs se va realiza fara taxa, prin depunerea documentatiilor la sediul Uniunii Arhitectilor din Romania, strada Jean Louis Calderon nr. 48, sector 2, cod 020038, Bucuresti, pana la data de 14 decembrie 2017, ora 14.00.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 135 (Iunie-Iulie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023