Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Iulie 2021
wienberger
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ASW: Solutiile ERP aduc impreuna resursele umane, procesele de lucu si tehnologia
ASW: Solutiile ERP aduc impreuna resursele umane, procesele de lucu si tehnologia
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 27 Ian 2020 11:19
In anul 2019, companiile au continuat sa experimenteze o dezvoltare rapida a tehnologiei, a proceselor de business si a competitivitatii pietei. Pentru a tine pasul cu acesti indicatori, sistemele ERP evolueaza in sensul cresterii capabilitatii de a adresa fluxuri tot mai complexe, intr-o era digitala. Solutiile ERP au cel mai mare succes atunci cand sunt construite pentru a integra resursele umane, procesele de functionare si tehnologia.
In continuare vom analiza evolutia industriei ERP in anul precedent, mentionand cele mai importante concluzii care pot fi obtinute din aceasta.
Peste 90% dintre companii si-au imbunatatit operatiunile in perioada procesului de implementare a unui ERP
Organizatiile inteleg tot mai mult importanta alinierii proceselor de business la noile tehnologii din piata, aspect ce caracterizeaza si un software ERP. In cele mai multe cazuri, tehnologia ofera cele mai multe beneficii in momentul in care sustine eficient fluxurile de lucru. Atunci cand companiile nu isi optimizeaza procesele sau implementeaza sisteme care nu sunt adaptabile modalitatilor de functionare, solutiile ERP esueaza sa determine evolutii pozitive.
Implementarea unui ERP nu este la fel de simpla precum instalarea unei aplicatii, ea necesitand o imagine clara asupra metodelor prin care solutia va sustine strategia de business, dar si persoanele responsabile de urmarirea celei din urma. De aceea, o analiza complexa este necesara, iar ea trebuie sa contina KPI-uri clare si realistice.
Cele mai multe business-uri au ales upgrade-ul unui ERP deja existent
Un numar ridicat de companii medii si mari utilizau deja un sistem ERP, iar in anul 2019 au ales cu precadere upgrade-ul sau. Un astfel de proces nu este la fel de solicitant precum o implementare totala, permitand astfel acordarea unei atentii sporite atat oamenilor din organizatie, cat si fluxurilor acesteia.
Cu un focus mai puternic pe managementul proceselor de business, sustinut de consultantii ERP, firmele pot atinge obiectivele propuse si pot evita intarzierile de timp si cheltuielile in plus.
Chiar daca un upgrade-ul sistemului ERP nu este cea mai buna varianta pentru fiecare organizatie, acesta reprezinta o optiune pe care ea trebuie sa o ia in calcul. Considerarea ei permite definirea obiectivelor si determinarea sistemelor care le pot sustine. De multe ori, firmele realizeaza ca o versiune noua a solutiei utilizate ofera toate functionalitatile necesare atingerii directiilor de business.
Aspectele tehnice ale implementarii au fost mai putin complicate in comparatie cu modificarile organizationale
Cel mai dificil aspect in managementul schimbarii fluxurilor de lucru este reprezentat de identificarea si eliminarea obstacolelor care impiedica angajatii sa utilizeze un sistem ERP. El implica un training complex, dedicat dezvoltarii unor competente digitale noi.
In acest sens, inainte si in timpul implementarii sistemului ASiS ERP, Alfa Software investeste timp in analiza, dezvoltarea si comunicarea eficienta a proceselor de business la nivelul unei organizatii. Astfel se incearca crearea unui mediu optim de intelegere, asumare si validare a fluxurilor de lucru. Acesta poate accelera implementarea propriu-zisa si poate creste predictibilitatea asupra impactului si a costurilor, atat financiare, cat si cu privire la resursele umane.
Accesul rapid, in timp real, la date relevante, ramane cel mai important beneficiu oferit de sistemelor ERP
Cresterea unui business este determinata si favorizata de accesul in timp real la informatii. Pentru atingerea acestui obiectiv, organizatiile trebuie sa investeasca in resurse de business intelligence si automatizare. Acestea doua sunt parte a sistemelor ERP moderne, reprezentand directii de dezvoltare in anul precedent. In prezent, colectarea si organizarea datelor nu mai este suficienta, companiile avand nevoie de analize concrete si rapoarte generate automat.
Chiar daca accesul in timp real la date este un beneficiu important, urmarirea doar a acestui obiectiv poate face mai dificila atingerea sa. Astfel, organizatiile trebuie sa acorde atentie scopurilor secundare, care sustin aceasta directie principala.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021AUTODESKALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
hilti
rigips
strabag nivel 1
hidroplasto
CELCO 2020
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere