Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Iulie 2021
wienberger
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ATOS, lider in transformare digitala, livreaza supercomputerul BullSequana XH2000
ATOS, lider in transformare digitala, livreaza supercomputerul BullSequana XH2000
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 13 Ian 2020 13:26
Atos, lider global in transformare digitala, anunta incheierea unui contract de 4 ani cu Universitatea din Luxemburg prin care va furniza renumitului centru universitar european si lider in cercetare la nivel global supercomputerul sau BullSequana XH2000. Denumit “AION”, acesta va permite universitatii sa obtina rezultate impresionante in proiectele de cercetare si va ajuta institutia sa tina pasul cu competitia globala in acest domeniu.
Supercomputerul BullSequana XH2000 le va oferi cercetatorilor o capacitate de calcul de 1.5 ori mai mare si o performanta maxima teoretica de 1.7 petaflops, care va completa clusterul existent de calcul intensiv. De asemenea, masinaria va fi echipata cu procesoare AMD EPYC si tehnologia Mellanox InfiniBand HDR, conectate la un mediu de stocare DDN.
Noul supercomputer va fi utilizat de universitate si partenerii europeni si internationali ai acesteia pentru a accelera cercetarile in calcululul intensiv si Big Data Analytics la scara larga. Acest lucru va presupune dezvoltarea cercetarilor de ultima generatie in numeroase domenii precum fizica particulelor, stiinta materialelor, chimia teoretica, stiintele Pamantului, prognoze meteorologice matematice, astrofizica, criptologie, inteligenta artificiala si simulari economice.
”Unul dintre principalele motive pentru care compania Atos a fost selectata pentru acest contract este solutia de racire extrem de eficienta a BullSequana XH2000 – Direct Liquid Cooling (DLC) – care utilizeaza apa in loc de aer, pentru o asigura eficienta energetica a supercomuterului. In calitate de lider european in productia de supercomputere, suntem mandri sa contribuim la competitivitatea Universitatii din Luxemburg si sa le permitem oamenilor de stiinta sa-si accelereze proiectele de cercetare in continuare”, a declarat Antoine Kerrinckx, CEO Atos Belgia&Luxembourg.
”Cercetarile moderne necesita o putere semnificativa de calcul si genereaza cantitati foarte mari de date, de aceea am avut nevoie de o solutie HPC (High-Performance Computing) care sa raspunda nevoii noastre tot mai mari de capacitate de calcul sporita, pentru a ne dezvolta capacitatile de cercetare si pentru a ne permite sa depasim limitele simularii traditionale”, a mentionat Dr. Sébastien Varrette, co-lider alaturi de Prof. Pascal Bouvry al serviciului High Performance Computing in cadrul Universitatii din Luxemburg.
”Odata cu lansarea sistemului AION, capacitatea globala a infrastructurii HPC oferita in cadrul Universitatii va creste puterea de calcul (totalizand 2,8 PetaFlops cu ambele sisteme), cat si capacitatea de stocare partajata (pana la 10 PetaBytes). Acest lucru intareste ambitia Universitatii de a oferi o infrastructura de cercetare de ultima generatie pentru proiectele de cercetare publica ale mediului academic si serveste drept acces de tip edge pentru viitorul supercomputer luxemburghez MeluXina in contextul EURO-HPC”, a adaugat Dr. Sébastien Varrette.
Livrarea supercomputerului BullSequana XH2000 se va face in primul trimestru din 2020.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMgamma_2021VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
Ubitech
strabag nivel 1
CELCO 2020
hidroplasto
Acvatot 2019
cv water 2021
rigips
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere