Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - AXIS: 5 trenduri tehnologice care schimba domeniul securitatii cibernetice in 2020
AXIS: 5 trenduri tehnologice care schimba domeniul securitatii cibernetice in 2020
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 10 Ian 2020 09:45
Constientizarea tendintelor tehnologice este o abilitate ce permite companiilor sa creasca intr-un mod organic. Astfel, acceptarea si implementarea lor pot fi privite ca oportunitati de dezvoltare. Acum, la inceput de an, Axis Communications a identificat cinci tendinte tehnologice care vor fi active in anul 2020.
1. Dispozitive conectate
Faptul ca miliarde de dispozitive sunt deja conectate la retea si ca numarul acestora continua sa creasca nu mai este o noutate pentru nimeni. Dar, natura si cerintele acestora au implicatii. Un exemplu este cel al masinilor autonome, care pot lua in urma unor calcule complexe si a unor medii externe (semne rutiere, senzori, etc) decizii ce sunt procesare in miimi de secunda. Si asta fara a se apela la un centru de date, pentru a nu pierde timpul cu transferul de date. La fel se intampla si cu industria supravegherii video. Daca trebuie sa ne indreptam catre proactiv si nu reactiv, sa trecem la preventie, este nevoie ca mult mai multe date si calcule sa se intample la nivelul camerei.
2. Puterea de procesare
Este nevoie de hardware si software dedicate si optimizate, proiectate pentru o aplicatie specifica. Aceste doua elemente sunt esentiale pentru trecerea la un nou nivel de computing. Dispozitivele conectate de ultima generatie vor avea nevoie de o putere de calcul crescuta si vor fi proiectate in mod special din siliciu, motiv pentru care Axis continua sa investeasca in propriul cip, mai exact un „system-on-chip” - specific pentru nevoile de supraveghere video ale zilelor noastre si ale viitorului. Spre exemplu, cea mai recenta iteratie, ARTPEC-7, este proiectat pentru a fi folosit preponderent in echipamente de securitate.
Conceptul de Artificial Intelligence (AI) integrat va evolua si el. Pentru toate companiile care lucreaza cu AI, machine learning sau deep learning, lucruri care acum cativa ani pareau de domeniul SF au ajuns astazi o realitate. Aprecierea acestei tehnologii va creste o data cu cresterea utilizarii ei de catre utilizatori. Dar pentru asta este nevoie ca aceste echipamente sa fie facute mai usoare, sa necesite mai putina memorie si putere de calcul.
3. Incredere in viitor
Increderea are multe aspecte. Avem nevoie ca in 2020 organizatiile sa colecteze si sa utilizeze datele noastre in mod responsabil, iar dispozitivele si datele sa fie protejate de infractiuni informatice. Increderea va fi vitala pentru dezvoltarea oricarei companii.
Probleme legate de confidentialitatea datelor personale vor continua sa fie subiect de dezbatere in intreaga lume in 2020. In timp ce tehnologii precum dynamic anonymization si masking pot fi folosite pentru a proteja confidentialitatea datelor, legile sunt inconsistente de-a lungul tarilor si regiunilor. Nevoia de a naviga catre un cadru international de securitate va deveni o prioritate pentru companiile ce activeaza in industria de securitate.
4. Reglementare: folosirea corecta a tehnologiei
Procesul de reglementare este dificil, aproape imposibil. Dar este mult mai la indemana reglementarea utilizarii tehnologiei. Sa luam de exemplu recunoasterea faciala. In anumite cazuri, de exemplu urmarirea unei persoane suspecte pe un aeroport poate fi un proces eficient si inofensiv din partea autoritatilor. Insa, nu acelasi lucru se poate spune despre monitorizarea locuitorilor unui oras. Tehnologia este aceesi, dar scopul in care ea este folosita difera.
Regulamentele trebuie sa tina pasul cu progresele tehnologice, iar guvernele vor avea responsabilitatea de a analiza fiecare scenariu de folosire. Este un peisaj dinamic in care industria va trebui sa navigheze si in care etica in afaceri va continua sa fie analizata intens.
5. Diversitate de retea
Ca rezultat direct al unor complexitati de reglementare, confidentialitate si securitate cibernetica, vedem o indepartare a conceptului de Open Internet in ultimele doua decenii. In timp ce Internetul si serviciile publice de cloud vor ramane parte a modului in care transferam, analizam si stocam datele, cloudul privat sau hibrid va continua sa creasca. Vedem o crestere a „insulelor inteligente”, in care sistemele pentru aplicatii specifice au conexiuni limitate si directe la alte sisteme interdependente.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
noark
ERBASU CONSTRUCT
viarom
rigips
MAKITA
strabag nivel 1
quadratum
theda mar
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Ubitech
CDS
Acvatot 2019
ness project

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander