Agenda Constructiilor
Marti, 19 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Bitdefender contribuie la anihilarea unei noi grupari de criminalitate informatica
Bitdefender contribuie la anihilarea unei noi grupari de criminalitate informatica
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 20 Nov 2020 06:07
Bitdefender a anuntat ca, in urma colaborarii cu Politia Romana, DIICOT, FBI, cu sprijin din partea Europol si Eurojust, a fost anihilata o grupare de criminalitate informatica din Romania, specializata in crearea, dezvoltarea si comercializarea unor amenintari informatice capabile sa eludeze solutiile de securitate instalate pe dispozitivele infectate, denumite crypter.
Serviciile furnizate de catre infractori ofereau celor interesati sa orchestreze atacuri mai avansate posibilitatea de a modifica fisiere periculoase astfel incat sa nu fie detectate de solutiile de securitate, inclusiv tutoriale video care sa ajute la infectarea tintei cat mai eficient. In schimbul serviciilor, gruparea cerea clientilor de pe platforme dedicate criminalitatii informatice intre 40 si 150 de dolari.
Migrarea unor atacatori informatici de la scrierea tuturor componentelor necesare unui atac informatic la inchirierea de la terti a unor servicii necesare dezvoltarii reprezinta o evolutie recenta a fenomenului infractional de pe internet. Astfel, avantajul acestei practici e ca furnizorii de amenintari informatice se pot dedica exclusiv pe acele componente pe care le stapanesc cel mai bine, fara sa mai piarda timp cu dobandirea cunostintelor necesare impachetarii lor intr-o forma finala. Pentru toate partile implicate, profiturile se genereaza mai usor, amenintarile sunt generate mai rapid, ceea ce duce la un model de business extrem de atractiv.
Echipa DRACO din cadrul Bitdefender, specializata in investigatii si remediere a atacurilor informatice, a pus la dispozitia autoritatilor telemetria companiei si expertiza sa tehnica, analizand amenintarile informatice din acest caz si identificand familiile de malware ce foloseau aceste servicii pentru a ramane nedetectate de protectia instalata pe dispozitiv, cunoscute in mediul online drept CyberSeal si Data Protector.
„Arestarea suspectilor si destructurarea unor astfel de grupari este o noua lovitura dura data criminalitatii informatice si una dintre multiplele operatiuni transfrontaliere din ultimii ani in care Bitdefender a lucrat alaturi de institutii de aplicare a legii din toata lumea, precum FBI, Europol, Interpol sau DEA. Asemenea reusite ne apropie cu inca un pas de misiunea noastra de zi cu zi de a face internetul un mediu cat mai sigur", au declarat reprezentantii Bitdefender.
Autoritatile si organele de aplicare a legii care au nevoie de asistenta in investigatii sau sunt tinta unui atac cibernetic se pot adresa echipei DRACO la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
 
elmas_1octVideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
hilti
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere