Agenda Constructiilor
Luni, 21 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BOSCH: Noile comunicatii 5G cresc viteza de 20 de ori si avantajeaza Industria 4.0
BOSCH: Noile comunicatii 5G cresc viteza de 20 de ori si avantajeaza Industria 4.0
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 03 Ian 2020 10:12
Noul standard de comunicatii accelereaza Internetul lucrurilor si favorizeaza Industria 4.0. Sistemele si senzorii de control de tipul celor integrati in instalatii, utilaje si lanturi logistice vor avea de castigat de pe urma acestui transfer de date rapid si fiabil, in timp real. Pregatirea utilajelor pentru un sistem de comunicatii de ultima generatie implica acceptarea tehnologiei 5G de catre acestea. Acum Bosch vine cu solutia: noua tehnologie de control ctrlX AUTOMATION de la Bosch Rexroth are tehnologia 5G integrata si poate conecta o gama larga de dispozitive industriale cu ajutorul noului standard de comunicatii. Solutia ctrlX AUTOMATION va fi prezentata in cadrul targului comercial SPS din Nürnberg.
Bosch deschide calea catre o noua era industriala
„5G va trece productia la urmatoarea viteza. Noua noastra platforma de automatizare, care accepta tehnologia 5G, pregateste terenul si intra in noua era industriala”, declara Rolf Najork, membru al consiliului de administratie Bosch si responsabil pentru tehnologia industriala. 5G este primul standard de comunicatii conceput pentru a asigura conectivitate atat pentru persoane, cat si pentru Internetul lucrurilor. Noul standard are caracteristici impresionante: este de aproape 20 de ori mai rapid decat 4G, transfera date instantaneu, cu o intarziere cu o milisecunda, si este cu pana la 99,9999% mai fiabil - receptionarea unui „transfer digital” devine certa, ca in cazul transmisiei prin cablu. „5G reprezinta o revolutie si o componenta de baza importanta pentru fabrica viitorului”, afirma Najork. In prezent, inginerii si proiectantii se confrunta cu provocarile integrarii tehnologiei 5G in propriile utilaje si produse. Bosch aduce solutia care raspunde nevoilor acestora: echipamentul hardware al noii platforme de automatizare poate fi dotat cu un modul 5G. Sistemul de operare si software-ul pentru ctrlX AUTOMATION accepta tehnologia 5G de la bun inceput si asigura punerea rapida in functiune. Solutiile Retrofit sunt si ele disponibile pentru echiparea utilajelor existente cu noua tehnologie. Noua platforma de automatizare a Bosch Rexroth va fi lansata pe piata in 2020.
5G va reprezenta un factor de competitivitate pentru industria conectata
Expertii estimeaza ca, pana in 2025, vor exista pana la 70 de miliarde de dispozitive conectate in intreaga lume. Multe dintre acestea vor fi in domeniul productiei, asadar tehnologia 5G va deveni un factor de competitivitate. Noul standard de comunicatii va permite aplicatiilor care necesita conexiuni fara fir, de mare putere si extrem de fiabile, sa fie integrate in siguranta si eficient in unitatile de productie. Acestea includ roboti mobili, vehicule de transport autonome si interfete om-utilaj. De exemplu, lucratorii care poarta ochelari dotati cu realitate augmentata pot accesa informatii suplimentare in campul vizual, optimizand modul in care monitorizeaza si intretin utilajele. Combinarea sarcinilor din lumea virtuala cu cele din lumea reala implica fluxuri de date in timp real. Iar aceasta este promisiunea 5G. „Aceasta noua forma de comunicare eclipseaza tot ce stiam pana acum. Tehnologia 5G este primul protocol wireless care intr-adevar indeplineste nevoile industriei producatoare”, declara Najork.
Bosch ocupa un loc de conducere cu industria 4.0 si 5G
Bosch dezvolta fabrica viitorului. In acest sens, compania se bazeaza pe Industria 4.0. Compania testeaza si valideaza produsele la nivel intern inainte de a le face disponibile pe piata. De asemenea, tehnologia 5G este utilizata de catre Bosch in aceeasi masura. Compania a prezentat primul sau sistem de transport autonom, care accepta 5G, ActiveShuttle, in cadrul Hannover Messe. Pentru a sustine dezvoltarea continua a propriilor fabrici, Bosch a solicitat de la Agentia Federala a Retelor din Germania licente 5G, pe care sa le utilizeze pentru a instala retele in campusul local. Mai mult, Bosch a preluat presedintia Aliantei 5G pentru Industrii conectate si Automatizare (5G-ACIA) la nivel global, cu scopul de a stabili un nou standard pentru tehnologia mobila, care sa indeplineasca nevoile industriei producatoare de la bun inceput.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
cv water 2021
Acvatot 2019
rigips
hilti
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
Ubitech
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AICPS_30
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere