Agenda Constructiilor
Joi, 29 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Consiliul Concurentei analizeaza barierele in calea digitalizarii IMM-urilor
Consiliul Concurentei analizeaza barierele in calea digitalizarii IMM-urilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 28 Nov 2023 12:24
Consiliul Concurentei a demarat o analiza pentru a identifica posibile bariere in calea digitalizarii care afecteaza libera concurenta a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM).
"Scopul nostru este sa imbunatatim mediul de afaceri prin stimularea concurentei si, in acelasi timp sa ne aliniem la strategiile Comisiei Europene si ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica. In acest sens, vom colabora cu toti actorii interesati de imbunatatirile generate de transformarea digitala si care isi doresc businessuri reziliente in fata provocarilor”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
Astfel, autoritatea de concurenta va identifica barierele care impiedica digitalizarea IMMurilor si, implicit, afecteaza cresterea competitivitatii acestora in raport cu marile companii, in contextul in care IMM-urile concentreaza jumatate din valoarea adaugata a Romaniei, angajand, totodata, doua treimi din forta de munca romaneasca.
La finalul analizei, Consiliul Concurentei va emite recomandari privind eficientizarea procesului de digitalizare a IMM-urilor pentru a contribui atat la dezvoltarea afacerilor, cat si la diminuarea riscului eliminarii de pe piata a acelora care nu se adapteaza la conditiile digitale din prezent, avand in vedere ca IMM-urile din Romania se plaseaza sub media celor europene la acest capitol.
De asemenea, autoritatea poate propune masuri in vederea remedierii, atenuarii si prevenirii oricaror efecte negative asupra concurentei si, implicit, asupra consumatorilor, iar in cazul in care descopera incalcari ale legii, initiaza procedurile necesare pentru a le sanctiona.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
viarom
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
theda mar
concelex
FRONTALE
top 500
noark
top 500
rigips
top 500
strabag nivel 1
CDS
leviatan
quadratum

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander