Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GRAPHEIN pregateste noi investitii si incepe extinderea pe pietele externe in 2021
GRAPHEIN pregateste noi investitii si incepe extinderea pe pietele externe in 2021
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 10 Dec 2020 14:14
Antreprenorii romani care detin Graphein, un business care ofera servicii de topografie si scanare 3D pentru proiecte de constructii, isi propun sa atraga in 2021 o finantare de 600.000 de euro pentru a se extinde in alte tari din Europa.
“Cautam parteneri, fie business angels sau fonduri de investitii, care sa ne poata ajuta sa crestem businessul accelerat si sa creada in viziunea noastra, alaturi de care sa avem valori comune. De asemenea, investitorii trebuie sa caute un ROI mai mare pe termen mediu si lung si implicarea in dezvoltarea companiei”, a declarat Eugen Ursu, CEO si co-fondator al Graphein.
Compania a vandut anul acesta prima franciza Graphein si a deschis activitatea operationala in Cluj si Iasi in ciuda contextului economic generat de pandemie. Actionarii Graphein sunt in discutii si cu alti posibili francizati si isi propun sa ajunga in mod special in judetele Iasi, Cluj, Timis, Arad, Constanta, Galati si Brasov.
Dezvoltare internationala in 2021
Conform strategiei companiei, finantarea care va fi atrasa in 2021 va sustine dezvol-tarea retelei de birouri de topografie la nivel national, deschiderea primului birou in afara tarii, dezvoltarea Graphein Academy, academie online unde angajatii si fran-cizatii sa beneficieze de training pentru a livra servicii de topografie, si crearea unui departament de dezvoltare si inovatie.
Pana acum, Graphein, companie antreprenoriala fondata de Eugen Ursu si Andrei Sueran, a exportat servicii de topografie si scanare 3D in mai multe tari din Europa: Cipru, Israel, Marea Britanie, Suedia, Franta, Elvetia, Germania, Olanda si Polonia. “Vrem sa deschidem birouri in alte tari. Anul acesta programasem deschiderea unui birou in Londra, dar am amanat pentru prima parte a anului 2021. Luam in calcul Olanda, tarile nordice si vecinii nostri, Ungaria si Polonia”, spune antreprenorul Eugen Ursu.
Fondatorii Graphein prioritizeaza procesul de internationalizare in functie de mai multi factori testati deja de mai multe companii atunci cand se extind global: dimensiunea pietei constructiilor si tendintele din domeniu, numarul de romani care lucreaza in tara respectiva, limba vorbita, parteneriatele care se pot crea inainte de lansarea biroului, cu clientii din tara care au proiecte si pe alte piete, fiscalitate si legislatia muncii.
Mix de finantare 2020
Finantarea Graphein a fost pana in acest an din credite de investitii si linii de credite cu Banca Transilvania. Pe langa aceasta sursa de finantare, compania a accesat IMM In-vest cu o finantare de 600.000 lei pentru investitii care ajuta fondatorii in dezvoltarea la nivel national, iar compania Graphein urmareste si posibilitatea de marire a plafonului de la IMM Invest, plus accesarea de granturi pentru investitii.
Compania Graphein a inregistrat in primul semestru din 2020 o crestere organica de 70% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si estimeaza un avans similar al cifrei de afaceri la nivelul intregului an pana la 0,9 mil. euro.
 
ALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASThiltiman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
strabag nivel 1
FRONTALE
BALTIC
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
MAKITA
rigips
leviatan
Ubitech
leviatan
CDS
BMI_Icopal
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023