Agenda Constructiilor
Marti, 02 Martie 2021
 
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - InstaBuy, serviciu digital prin care proprietarii isi pot vinde apartamentele in 3 zile
InstaBuy, serviciu digital prin care proprietarii isi pot vinde apartamentele in 3 zile
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 06 Oct 2020 05:06
Platforma imobiliara Casta, parte din grupul Neogen controlat de antreprenorul local Calin Fusu, lanseaza InstaBuy, un serviciu online inovator prin care ofera proprietarilor de apartamente o solutie rapida, sigura si confortabila de a-si vinde imobilul intr-un timp record. Casta.ro devine astfel primul portal de imobiliare din Romania si unul dintre putinele din Europa care cumpara apartamente scoase la vanzare de proprietari, cu plata cash.
Solutia Casta vine in contextul dificultatilor intampinate de proprietari de a-si vinde rapid apartamentele, mai ales in aceasta perioada marcata de contextul epidemiei de Covid-19, in care vanzatorii se confrunta cu cresterea timpului de vanzare a unui apartament. Numarul apartamentelor vandute in Romania in cel de-al doilea trimestru al anului a scazut cu aproximativ 20,4% fata de primul trimestru si cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor oficiale ale Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI). Mai mult, timpul de vanzare a crescut, in medie, la 100 de zile, iar datele din piata arata ca doar 3 din 10 apartamente puse la vanzare sunt cumparate in mai putin de trei luni de la publicarea anunturilor, mai ales ca majoritatea sunt achizitionate prin credit ipotecar.
Cu InstaBuy, proprietarii au acum la indemana o solutie digitala de vanzare a apartamentelor intr-un timp foarte scurt, pe baza unei evaluari corecte in raport cu ofertele existente in piata si pe baza unor criterii pre-stabilite. Solutia Casta se adreseaza in prezent proprietarilor de garsoniere si apartamentedin Bucuresti si vizeaza atat imobile care se afla in proprietate, cat si imobile care sunt ipotecate la banca.
"Casta face primul pas in directia digitalizarea vanzarii de apartamente, devenind primul iBuyer din Romania si printre putinii din Europa. Practic, folosim tehnologia pentru a genera oferte rapide InstaBuy pentru apartamente din Bucuresti, venind astfel in intampinarea nevoilor proprietarilor prin eficientizarea procesului de vanzare. Oamenii se asteapta azi ca orice tranzactie - inclusiv vanzarea unui apartament - sa fie realizata intr-un timp foarte scurt si fara prea multe batai de cap. In multe industrii observam deja o crestere a tranzactiilor asistate de tehnologie si multi consumatori doresc acest tip de inovatie si in domeniul imobiliar”, a declarat Horea Craciun, directorul general al Casta.ro. 
Pentru a beneficia de solutia InstaBuy, proprietarii trebuie sa solicite o oferta pe platforma Casta.ro, oferind toate detaliile apartamentului. In cel mult 3 zile, primesc o oferta de pret garantat, cu plata cash, pentru imobil, simplu si transparent, si au garantia ca pot incheia tranzactia intr-un timp foarte scurt (pana la 7 zile in cazul imobilelor care nu sunt ipotecate), fara batai de cap cu vizionari si negocieri directe cu potentiali cumparatori. Proprietarii pot decide daca accepta sau nu oferta de cumparare Casta.ro.
Platforma Casta.ro ofera proprietarilor de imobile o gama completa de servicii, de la postarea anunturilor de vanzare si pana la vanzarea instant prin serviciul iBuyer, precum si solutii pentru cumparatori printre care brokeraj de credite si asistenta la gasirea celei mai bune solutii de finantare pentru finalizarea achizitiei casei lor.
***
Casta este o platforma integrata de imobiliare care isi propune sa faca procesul de vanzare si cumparare a unui apartament cat mai transparent si rapid pentru toate partile implicate. Casta.ro face parte din grupul Neogen, controlat de omul de afaceri Calin Fusu, care a investit in cateva dintre cele mai de succes platforme din Romania, printre care si BestJobs, Avocado.red sau Vivre. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTgamma_2021ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
CELCO 2020
hilti
hidroplasto
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere