Agenda Constructiilor
Miercuri, 30 Septembrie 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - KASPERSKY sprijina cercetarea in domeniul securitatii cibernetice in industrie
KASPERSKY sprijina cercetarea in domeniul securitatii cibernetice in industrie
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 20 Aug 2020 16:09
Kaspersky a lansat un program de colaborare dedicat pentru a ajuta institutiile sa fie mai bine pregatite in ceea ce priveste intelegerea celor mai recente si raspandite amenintari de securitate cibernetica din domeniul industrial. Prin participarea la acest program, institutiile de invatamant, laboratoarele, departamentele de cercetare, centrele de operatii de securitate (SOC) si echipele de raspuns la situatii de urgenta (CERT si CSIRT) care indeplinesc criteriile profilului de partener, vor putea imbunatati modul in care isi desfasoara cercetarea, prin instruirea specialistilor in domeniul securitatii cibernetice, utilizand solutia gratuita, Kaspersky Industrial CyberSecurity.
Organizatiile industriale se confrunta in momentul de fata cu o provocare – protectia sistemelor de control industrial (ICS) care trebuie sa faca fata unei game largi de atacuri. De exemplu, solutiile Kaspersky au ajutat la blocarea fisierelor rau intentionate pentru aproape jumatate (46%) din computerele ICS din intreaga lume in 2019. Astfel, laboratoarele si institutiile lucreaza in permanenta pentru a crea metode care sa reduca riscurile ce tin de procesele si sistemele industriale si pentru a dezvolta noi cerinte pentru procese industriale sigure. Prin colaborarea stransa cu furnizorii, cercetatorii care folosesc solutii de securitate dedicate pot oferi rezultate mai bune si pot ajuta organizatiile industriale sa detecteze si sa se apere impotriva celor mai recente amenintari cibernetice. 
Noul program ofera institutiilor si facilitatilor de cercetare oportunitatea de a utiliza expertiza Kaspersky si principalele instrumente de securitate cibernetica industriala, pentru a sustine atingerea obiectivelor lor de cercetare, dezvoltare si educatie. Tehnologiile pot fi utilizate pentru a dezvolta si testa practicile de securitate cibernetica, pentru a analiza atacurile si impactul acestora asupra sistemelor industriale, pentru a dezvolta programe educationale, imbunatatind astfel cunostintele despre OT (tehnologia operationala) a specialistilor in securitate cibernetica dar si pentru a dezvolta noi politici de securitate cibernetica si standarde ICS. 
Ca sa se poata alatura programului, organizatiile trebuie sa indeplineasca o serie de criterii derivate din profilul de partener, precum capacitatea de a organiza procese industriale prin modelare, existenta unor programe educationale sau de cercetare in domeniul securitatii cibernetice, cat si a unor experti dedicati pentru dezvoltarea si intretinerea laboratorului.
Oferta include solutiile Kaspersky Industrial CyberSecurity si Kaspersky Machine Learning for Anomaly Detection, precum si asistenta pentru implementare si configurare. Solutia Kaspersky Industrial Cybersecurity permite organizatiilor sa foloseasca aplicatii pentru statiile de lucru ale operatorului, interfetele om-masina si protectia serverului ICS/SCADA, precum si detectarea atacurilor din reteaua industriala. Kaspesky Machine Learning for Anomaly Detection va permite detectarea, vizualizarea si interceptarea anomaliilor din telemetria industriala, intr-un stadiu foarte timpuriu. 
"Pe masura ce procesele industriale devin mai complexe si mai nuantate, la fel se intampla si cu amenintarile cibernetice. Organizatiile isi dezvolta sistemele cu mare viteza, astfel incat pastrarea lor in siguranta este esentiala pentru obtinerea unui succes durabil. Acest nou program dedicat de la Kaspersky nu implica doar faptul ca punem la dispozitia laboratoarelor de cercetare instrumentele de care au nevoie pentru a detecta amenintarile, ci si ca impartasim expertiza noastra formata in decenii de activitate, astfel incat institutiile sa isi poata califica si instrui cercetatorii pentru a deveni specialisti in securitate cibernetica. Acest lucru face ca toate cunostintele bazate pe solutii de securitate cibernetica, machine learning si expertiza umana, sa poata functiona in armonie si sa poata ajuta organizatiile industriale sa ramana protejate in fata atacurilor avansate, bine tintite, ale atacatorilor cibernetici", a declarat Anton Shipulin, Solution Business Lead, Kaspersky Industrial CyberSecurity la Kaspersky.
Kaspersky a colaborat deja cu o serie de institutii de invatamant, cum ar fi Universitatea de Stat Gubkin pentru Petrol si Gaze din Rusia, campusul Savona, din cadrul Universitatii din Genoa, Italia, precum si Universitatea de Design si Tehnologie din Singapore, pentru a le ajuta in proiectele lor de cercetare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimALLBIMCOVID-19Elmas 375AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
hilti
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere