Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - MEDIALINE: Solutiile Business Intelligence ajuta la realizarea bugetelor pentru 2021
MEDIALINE: Solutiile Business Intelligence ajuta la realizarea bugetelor pentru 2021
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 10 Nov 2020 10:00
Indiferent de metoda de abordare utilizata, prognozarea si stabilirea bugetului unei companii pentru exercitiul financiar 2021 este una dintre cele mai provocatoare sarcini in aceste zile. Bineinteles, nimeni nu poate afirma, ca pana acum acest lucru a fost o joaca, insa in contextul evenimentelor anului 2020, multe dintre companii s-au vazut in situatia de a improviza.
Potrivit unui studiu, realizat recent la nivel global, al McKinsey & Company, unul dintre liderii pietei locale de consultanta in management, 43% dintre CFO intervievati au evidentiat necesitatea eficientizarii proceselor de bugetare generale pentru a putea reactiona mai rapid si mai eficient la provocarile pietei. Totodata, aproximativ 60% dintre respondenti au mentionat ca se asteapta la cresterea gradului de adoptare a tehnologiilor digitale pana la sfarsitului acestui an, in timp ce 43% au declarat ca vor folosi mai multe instrumente de vizualizare a datelor si de business intelligence, precum si platforme digitale pentru a eficientiza procesul global de bugetare.
Bugetare cu WinLine ERP
Utilizarea unui sistem de gestiune financiar contabila precum WinLine ERP ofera acces la toate datele necesare unei planificari bugetare cat mai corecte, atat performanta economica precedenta cat si previziuni asupra vanzarilor si cheltuielilor viitoare. Este tot ceea ce aveti nevoie ca sa intrati in 2021 cu un buget solid. Conform TechnologyEvaluation.com, WinLine ERP acopera la nivel standard 89% din functionalitatile necesare pentru bugetare (prin comparatie, concurenta directa ofera maxim 84% iar nivelul mediu al pietei este de 72%).Fie ca discutam de bugetarea indicatorilor financiari, a elementelor de cost, a proiectelor sau a vanzarilor, fie ca alegem sa construim un buget plecand de la niste obiective generale intrand apoi in linii de detaliu sau, din contra, pornind de la linii individuale urmate de agregarea tuturor datelor, sistemul ERP WINLine ofera cadrul necesar acestui deziderat. Divizarea bugetului pe sectiuni specifice sau relevante unui anumit departament sau unei anumite linii de business si crearea de view-uri personalizate si cu acces controlat al categoriilor de utilizatori este, de asemenea, unul dintre avantajele solutiei
Acces la date
Performanta economica actuala este punctul de pornire in realizarea bugetului, iar departamentele financiare au nevoie de date cat mai bine structurate, pentru a putea identifica veniturile din cele mai diverse surse (produse, servicii, puncte de lucru, campanii, clienti). Cu un sistem ERP ca Winline, toate aceste date sunt la un click distanta, de la vanzari per produs (cantitativ sau valoric) pana la rulaj si profitabilitate cu fiecare partener de afaceri in parte. Nu sunt neglijate nici cheltuielile aparent ascunse precum: comisioanele bancare, taxele locale, diferentele de curs valutar, dobanzile etc.
Estimare si prognoza
La fel de importante sunt si estimarile evolutiei activitatii in 2021. Desi aceasta implica o doza mare de inedit, mai ales dupa experienta anului 2020, pe baza datelor acumulate in sistemul ERP, departamentele financiare pot face diverse proiectii ale veniturilor si cheltuielilor viitoare. Pot fi estimate vanzarile in functie de oportunitatile si proiectele deschise, rulajul cu partenerii in functie de contractele semnate etc. Tot in sistemul ERP pot fi facute proiectii ale evolutiei veniturilor sau cheltuielilor in raport de schimbarea unor parametri: numar de angajati, costuri de productie, costuri cu materiile prime, evolutia ratei de schimb etc. De asemenea, pot fi puse in ecuatie si alte date, prognoze macroeconomice, lansari de produse si servicii, rapoarte si analize ale companiilor de consultanta etc.
Recomandarile Medialine
Pe baza acestor date, puteti realiza un numar nelimitat de scenarii de bugetare, pornind de la bugete deja create, sau de la zero. Din aceasta perspectiva, consultantii Medialine, recomanda, mai mult decat oricand, pregatirea unor scenarii multiple, pentru a putea reactiona cu usurinta la realitatile exercitiului financiar urmator. De asemenea, inregistrarea de valori bugetate in trei zone distincte ale sistemului: gestiune, contabilitatea costurilor sau financiar permit distribuirea sarcinii de bugetare catre diverse categorii de personal, din cadrul companiei. O alta recomandare este orientareea catre o bugetare de tip agile, care implica realizarea bugetelor pe perioade scurte de timp (luni, trimestre).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
viarom
CDS
rigips
ness project
Acvatot 2019
strabag nivel 1
theda mar
concelex
MAKITA
Ubitech
quadratum
noark
FRONTALE
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander