Agenda Constructiilor
Marti, 07 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Qoobiss: Piata solutiilor de identificare la distanta a clientilor se poate dubla in 2023
Qoobiss: Piata solutiilor de identificare la distanta a clientilor se poate dubla in 2023
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 06 Iul 2023 11:26
Piata solutiilor de verificare a identitatii la distanta (eKYC - electronic Know Your Customer) s-ar putea dubla in 2023, pe masura ce companiile din sectorul financiar - bancar si magazinele online investesc in implementarea acestor tipuri de solutii si se conformeaza legislatiei nationale si europene in vigoare, potrivit unei analize a companiei romanesti Qoobiss, dezvoltatorul Qoobiss Identify, solutie complet automatizata ce ofera un proces securizat si digitalizat de verificare a identitatii.
In prezent, in Romania, aproximativ 35% dintre companii folosesc astfel de solutii. Amplificarea fenomenului de digitalizare in business si adoptarea utilizarii serviciilor online de catre clientii finali, precum si nevoia de reducere a costurilor operationale ale companiilor, prin automatizarea proceselor de identificare si necesitatea de a controla mai bine cheltuielile vor fi, anul acesta, motoarele de crestere ale pietei de solutii de verificare a identitatii online.
Alinierea la normele legislative in vigoare va contribui la cresterea pietei. In ultimul an, piata din Romania s-a modificat, in sensul migrarii activitatii din offline in online. Iar acest lucru, potrivit prevederilor legale, presupune ca parafarea documentelor sa fie facuta cu semnatura electronica. Inainte de semnarea electronica a documentelor, este necesara identificarea clientilor prin solutii de verificare la distanta a identitatii.
„Estimam o crestere de peste 200% a portofoliului de clienti in 2023 fata de anul trecut. La nivelul intregii piete, automatizarea procesului de KYC accelereaza, punandu-se accent pe utilizarea tehnologiilor avansate, precum inteligenta artificiala, invatare automata si prelucrarea limbajului natural. Acest lucru va conduce la reducerea costurilor si la imbunatatirea eficientei procesului de tip KYC”, spune Ileana Comanescu, Product Manager KYC Global la Qoobiss, mentionand ca, in 2023, vizeaza implementarea serviciului de identificare video la distanta pentru cel putin un beneficiar din Spania sau Estonia, tari pe care compania le are in vedere pentru extinderea operatiunilor.
In prezent, Qoobiss are birouri in Romania si Republica Moldova.
„Pentru acest an, avem in vedere atat extinderea geografica, cat si diversificarea portofoliului de clienti, tintind mai multe industrii. Targetul nostru este ca, pana la finalul anului, sa furnizam solutii pentru cel putin una dintre urmatoarele industrii: servicii medicale, telecom, asigurari si pensii private”.
In prezent, cele mai multe investitii in acest tip de solutii le fac institutiile bancare si non-bancare, companiile multinationale si din industriile de jocuri de noroc, fintech ci crypto. In 2023 si companii din turism, educatie, telecom, servicii medicale, asigurari, car-sharing si din industria bauturilor alcoolice vor apela tot mai mult la solutii de tip KYC, apreciaza specialistii Qoobiss.
La finalul anului trecut, Qoobiss a devenit furnizor acreditat de Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) pentru servicii de verificare a identitatii la distanta, utilizand mijloace video.
Solutia Qoobiss Identify a fost dezvoltata pentru a asigura integrarea cu documentele de identitate in orice format, inclusiv pentru noile carti electronice de identitate, ce vor fi aliniate cu regulamentul european referitor la imbunatatirea securitatii documentelor de identitate ale cetatenilor UE.
Solutia software Qoobiss Identify este 100% automatizata si permite identificarea clientilor la distanta prin utilizarea celor mai noi tehnologii biometrice si AI, respectand obligatiile legale privind procesul de identificare al clientilor la distanta.
Software-ul ofera rezultate rapide si precise referitoare la identitatea clientilor, avand ca scop validarea identitatii, conform documentelor de inregistrare. Prin intermediul acestei solutii, identitatea clientilor este verificata in conformitate cu legile privind confidentialitatea, legislatia anti-frauda si cerintele legislative privind KYC, garantand astfel conformitatea si siguranta procesului de verificare a identitatii si reducand riscul de amenzi si daune reputationale.
Solutia Qoobiss Identify se integreaza rapid cu procesele interne existente, fara a necesita adaptari ale fluxurilor de operatiuni in companiile in care este implementata.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
theda mar
CDS
ness project
leviatan
MAKITA
noark
rigips
CONCEPT STRUCTURE
viarom
EDIT-Structural
concelex
siniat
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander