Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Saas PlanRadar ajuta investitorii sa integreze rapid ESG in auditul tehnic al cladirilor
Saas PlanRadar ajuta investitorii sa integreze rapid ESG in auditul tehnic al cladirilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 20 Iul 2023 15:24
Strategia ESG este deosebit de importanta in sectorul imobiliar, deoarece permite companiilor sa abordeze problemele climatice si sa reduca impactul negativ asupra mediului, dar in acelasi timp sa atraga investitori si sa imbunatateasca rezultatele financiare.
Raportarea privind sustenabilitatea intra sub incidenta obligatiei de raportare non-financiara si poate fi o provocare, deoarece companiile se straduiesc sa isi adapteze operatiunile in conformitate cu principiile ESG. Companiile care se alatura acestui trend si care incep sa implementeze procesele necesare pentru a atinge obiectivele ESG vor functiona cu un randament mai mare al investitiilor si vor avea un acces mai bun la surse de finantare decat companiile care vor continua cu politica de gestionare a resurselor intr-un mod traditional.
Termenul ESG se refera la criteriile de mediu, sociale si de guvernanta in cadrul unei afaceri durabile, etice si responsabile din punct de vedere social. Valoarea totala globala a activelor ESG este estimata la peste 23.000 de miliarde de dolari. In contextul actualelor crize geopolitice, energetice si de resurse, nevoia de transformare ESG este din ce in ce mai necesara, iar necesitatea adaptarii afacerilor in conformitate cu principiile ESG devine o provocare.
Colectarea si raportarea datelor ESG este o sarcina dificila, avand in vedere amploarea si profunzimea acestor standarde, dar este o parte necesara a strategiei oricarei companii, inclusiv a celor din sectorul constructiilor. Pentru a sprijini gestionarea documentelor, inregistrarea datelor, comunicarea si verificarea tehnica, tot mai multi jucatori din domeniul constructiilor se bazeaza pe PlanRadar. Solutia de tip Saas PlanRadar ajuta investitorii sa integreze mai rapid strategia ESG in auditul tehnic al activelor imobiliare si sa evalueze mai bine costurile de reconstructie a portofoliului imobiliar existent, folosind exemplul eficientei energetice ca unul dintre factorii ESG esentiali.
Cu alte cuvinte, PlanRadar converteste automat toate datele colectate in rapoarte. Forma si continutul raportului sunt stabilite chiar de catre clienti, iar rezultatele finale pot fi exportate in format PDF sau Excel. Datele sunt transmise in timp real, ceea ce asigura o evaluare mai rapida, in acest fel, investitorii pot lua o decizie in cunostinta de cauza cu privire la rentabilitatea investitiei planificate sau pot obtine o perspectiva asupra sumei necesare pentru investitii in proprietati imobiliare pentru a indeplini cerintele ESG. O intelegere mai profunda a datelor garanteaza o imbunatatire semnificativa a rentabilitatii, transparentei si controlului constructiei pe parcursul intregului ciclu de viata al proprietatii.
Peste 120.000 de utilizatori din 75 de tari si din toate ramurile industriei de constructii si imobiliare utilizeaza PlanRadar care proceseaza in medie 25.000 de proiecte pe saptamana. Astfel, eficienta proceselor in orice companie este semnificativ crescuta. In plus, utilizarea PlanRadar asigura costuri mai mici si o implementare mai usoara a proiectelor.
Disponibil pentru toate dispozitivele mobile care functioneaza cu Android, iOS si Windows, indiferent daca sunt smartphone-uri sau tablete, PlanRadar este utilizat la nivel mondial pentru o varietate de sarcini in companii de toate dimensiunile: gestionarea defectelor, documentatia de constructie, raportarea, predarea instalatiilor, inventarierea, asigurarea dovezilor, diligenta necesara, certificarea sau alocarea sarcinilor. Descarcati gratuit raportul “ESG in industria imobiliara” aici.
 
hiltiman and machineALLBIMVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CDS
strabag nivel 1
rigips
noark
leviatan
Ubitech
FRONTALE
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
grundfos
BALTIC
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
BA 2023
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica