Agenda Constructiilor
Luni, 15 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SAS si UBB lanseaza un nou program de master in analiza de business
SAS si UBB lanseaza un nou program de master in analiza de business
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 06 Iun 2022 11:01
SAS, lider global in solutii de analiza avansata de date, incheie un nou parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin care sustine programul de masterat Business Analytics si Managementul Informatiilor din cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor. Astfel, pe langa competentele de business, absolventii se vor bucura de calificarile tehnice SAS Big Data Analytics sau SAS Advanced Business Analytics, prin care li se certifica expertiza in realizarea de analize avansate de date folosind produsele SAS, obtinand un avantaj competitiv pe piata muncii la finalizarea studiilor.
„Colaborarea stransa cu universitatile este un element important al activitatii SAS pe piata locala. Unul din obiectivele noastre este de a crea capabilitati avansate in randul viitorilor absolventi in domeniul analizei avansate de date, inteligentei artificiale orientate catre om. Scopul nostru este sa ii ajutam pe viitorii absolventi din domeniul stiintei datelor, nu doar din domeniile stiintelor exacte, dar si din domeniul economic sau conexe, sa isi perfecteze cunostintele si sa devina specialisti cautati de catre cei mai importanti angajatori. Dorinta noastra este sa contribuim la dezvoltarea unei forte de munca inalt calificate si sa putem sa contribuim la atingerea numarului de 5.000 de specialisti in analiza avansata de date pana in 2025. Parteneriatul nostru solid cu Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB este unul din pasii importanti in aceasta directie”, a afirmat Alina Luchian, Academic & Education Program Manager SAS Romania & Moldova.
Programul de masterat va debuta in anul universitar 2022-2023, in oferta de studii a Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB). Nascut din exigenta cerintelor mediului de afaceri si pietei muncii, masteratul isi pregateste absolventii pentru profesiile prezentului, dar si ale viitorului imediat, precum: Business Analytics Specialist, Business Intelligence Specialist, Data Scientist, Data Engineer, Big Data and Cloud Analyst, IT Project/Program Manager sau Developer.
„Cresterea volumelor de date creeaza un mediu economic plin de noi provocari si oportunitati. Este necesar sa constientizam nevoia achizitionarii de competente in domeniul analizei avansate de date si sa facem eforturi participand activ, prin crearea unor programe de studii actuale. Dobandirea abilitatilor pentru a lua decizii bazate pe date in vederea imbunatatirii proceselor si a transformarii afacerii necesita o combinatie de cunostinte din domeniul informaticii si al economiei. Programul de studii Business Analytics si Managementul Informatiilor isi propune pregatirea studentilor nostri pentru cariere profesionale intr-o lume guvernata de date, oferind abilitatile si cunostintele pentru a deveni experti in stiinta datelor, capabili sa abordeze analiza din perspectiva strategica a unei afaceri. Suntem printre putinele institutii de invatamant superior din tara care au in portofoliu un program de Business Analytics. Este un masterat tipul advanced-business-oriented, corelat cu realitatea mediului economci actual, iar UBB-FSEGA reprezinta locul potrivit pentru un astfel de program de studii”, a declarat conf.univ.dr. Razvan V. Mustata, Decanul FSEGA.
Profesiile din domeniul analizei datelor au fost evidentiate in raportul Forumului Economic Mondial din 2020, intitulat “The Future of Jobs”, ca avand cea mai mare crestere a cererii in toate domeniile. Practic, in tot mai multe organizatii se implementeaza sisteme decizionale bazate pe date, asadar capacitatea angajatilor de a analiza date si a trage concluzii a devenit indispensabila.
„Parteneriatul si certificarile SAS reprezinta o validare din partea unui lider mondial in solutii de tip analytics a adecvarii programului nostru de studii la cerintele si tendintele acestui domeniu atat de dinamic”, adauga Conf. dr. Dan-Andrei Sitar-Taut, responsabilul UBB pentru programul de masterat Business Analytics si Managementul Informatiilor.
Pregatirea academica in domeniul Business Analytics inseamna, pe scurt, crearea capacitatii absolventilor de a lucra cu date reale din diverse domenii de activitate, de a construi modele pentru a intelege sensul acelor date, de a folosi diverse pachete software specializate in analiza datelor si de a putea livra solutii potrivite pentru probleme reale.
„Candidatii care doresc sa urmeze cursurile acestui program de masterat ar trebui sa detina notiuni elementare de programare si informatica in general, sa fie orientati spre rezolvarea problemelor si sa aiba o doza de curiozitate in a descoperi lucruri noi din datele care ne inconjoara”, precizeaza Conf. dr. Dan-Andrei Sitar-Taut.
Programul de studii oferit este in limba romana si se deruleaza pe parcursul a patru semestre. Masteranzii programului pot opta in a-si desfasura stagiul de practica la partenerii UBB, care au divizii sau departamente specializate de Data, Business Intelligence, Cybersecurity, sau Business Analytics.
 
Cat de pregatita este piata romaneasca pentru provocarile legate de spalarea banilor? – un nou proiect SAS, K-Businesscom si UBB
SAS, K-Businesscom si Universitatea Babes-Bolyai au incheiat, de asemenea, un parteneriat pentru a explora gradul de pregatire a pietei din Romania pentru a face fata provocarilor moderne legate de spalarea banilor. Tranzactiile in timp real deschid o lume de posibilitati de crestere economica si prosperitate, insa vin la pachet cu necesitatea de a lupta in timp real impotriva spalarii banilor. Prin acest proiect, SAS doreste sa exploreze valoarea de business a platformelor analitice moderne si sa prezinte urmatoarele aspecte:
- Adecvarea legislativa romaneasca privind spalarea banilor
- Provocarile organizatiilor din perspectiva combaterii spalarii banilor
- Sisteme informatice utilizate in acest sens
Proiectul consta intr-o serie de interviuri cu reprezentati ale celor mai relevante companii si institutii din Romania, in urma carora SAS, impreuna cu UBB si K-Businesscom, va realiza un raport care sa prezinte situatia pietei din Romania din perspectiva provocarilor anti-spalare a banilor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
strabag nivel 1
hilti
viarom
leviatan
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Ubitech
hidroplasto
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere