Agenda Constructiilor
Luni, 27 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SIXENSE: Implementare solutie digitala de monitorizare la Stadionul Arcul de Triumf
SIXENSE: Implementare solutie digitala de monitorizare la Stadionul Arcul de Triumf
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 30 Sep 2020 13:18
SIXENSE Romania, companie specializata in solutii de monitorizare si urmarire a comportarii constructiilor in timp, parte din SIXENSE GROUP, lider mondial in domeniu, este responsabila de lucrarile de monitorizare pentru Stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti, conform unui acord incheiat cu Ministerul Tineretului si Sportului. Valoarea proiectului de monitorizare, cu o importanta componenta digitala, se ridica la aproximativ 115.000 de euro.
Stadionul Arcul de Triumf este incadrat in Categoria de importanta B - constructie de importanta deosebita, iar, prin natura activitatii acesteia, este supus unor situatii de tipul: supraaglomerari urbane, socuri sau vibratii. De asemenea, constructia in general si acoperisul tribunei in mod special pot fi afectate in timp de diferente mari de temperatura, de valori ridicate ale vantului sau ale zapezii.
In acest context, Ministerul Tineretului si Sportului, prin SIXENSE Romania, monitorizeaza in timp real constructia printr-o solutie digitalizata de ultima generatie, pentru a preveni orice fel de risc structural, geotehnic si de mediu si pentru a mentine siguranta constructiei atat in executie, cat si in exploatare.
„Cand vorbim despre proiecte de infrastructura, vorbim despre necesitatea de a face monitorizare structurala adaptata riscurilor aferente. In cazul proiectului de monitorizare pe care il derulam pentru Stadionul Arcul de Triumf, acest lucru presupune transmiterea de informatii din teren in timp real si in mod automatizat, prin platforma noastra GEOSCOPE. Senzorii pe care i-am amplasat la fata locului ne atentioneaza imediat daca exista vreun risc ce poate afecta siguranta constructiei, pentru a putea interveni proactiv. Ne bucuram foarte mult cand intalnim, in domeniul public, parteneri care inteleg importanta monitorizarii corecte si a modului in care ea poate ajuta la eficientizarea investitiei, cat si la folosirea in deplina siguranta a constructiei”, a declarat Mariana Garstea, CEO SIXENSE Romania.
Stadionul Arcul de Triumf este amplasat in nordul Bucurestiului, intr-o zona protejata arhitectural, cu o structura urbana valoroasa de cladiri vechi, cu plantatii de aliniament si Parcul Herastrau in vecinatate. Scopul lucrarilor de monitorizare este, pe de o parte, sa asigure conditiile pentru prevenirea incidentelor, accidentelor si avariilor. Pe de alta parte, se urmareste mentinerea rezistentei, stabilitatii si durabilitatii constructiei realizate, precum si a rezistentei si stabilitatii constructiilor invecinate.
Stadionul va avea o capacitate de 8.207 de locuri si va cuprinde, pe langa terenul de fotbal: spatii urbane exterioare, parcare subterana, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbara pentru terapie oxigen, aparatura medicala specifica de recuperare, piscina, sauna, sala de conferinta si zona VIP.
 
TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulman and machinehilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
BMI_Icopal
leviatan
CDS
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
BALTIC
Ubitech
MAKITA
theda mar
viarom
strabag nivel 1
leviatan
FRONTALE
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023