Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SOFTLEAD: Interes crescut pentru digitalizare in randul firmelor de constructii
SOFTLEAD: Interes crescut pentru digitalizare in randul firmelor de constructii
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 07 Aug 2023 13:32
Lunile iunie si iulie au indicat o mentinere a gradului de interes crescut pentru achizitii software in companiile care ofera servicii, dar si in domeniile constructii sau productie. Conform datelor Softlead, singura platforma din Romania care ajuta companiile sa aleaga aplicatia software pe baza ADN-ului Digital, 20.5% dintre cerintele de oferte software primite au fost din partea companiilor de servicii, respectiv 10.2% din partea companiilor de servicii financiare. Companiile de constructii si cele de productie mentin un apetit crescut pentru digitalizare in 2023, trendul fiind unul similar cu cel inregistrat anul trecut.
Dinamica celor 3 industrii enumerate este una accelerata in lunile de vara, iar digitalizarea poate sustine cu succes obiectivele de crestere, acesta fiind unul dintre motivele pentru care cererea de oferte de achizitii software a fost una mare in aceste domenii de activitate.
“Industria constructiilor are o dinamica semnificativ mai mare in sezonul estival, de unde si interesul crescut pentru activitati de eficientizare cu ajutorul aplicatiilor software. Activitatea intensa de pe santiere poate indica, adesea, noi tipuri de nevoi, iar multe dintre acestea pot fi rezolvate prin digitalizare”. Alexandra Roata, Co-Founder Softlead.
 
Tipuri de aplicatii software
Din perspectiva tipurilor de aplicatii software solicitate, acestea sunt enterprise si se regasesc in categoriile CRM (Customer Relationship Manager), ERP (Enterprise Resource Planning) sau Managementul Documentelor. Desigur, a existat cerere si pentru solutii software dedicate organizarii interne, raportarii, de contabilitate, pentru managementul flotelor sau de tip RPA (Robotic Process Automation).
21% dintre companiile care au solicitat o oferta de pret pentru aplicatia software potrivita au o cifra de afaceri cuprinsa intre 1-10 milioane de euro, in timp ce aproape 4% dintre cerinte au fost primite de la companii cu venituri de peste 10 milioane de euro.
 
Integrarea cu alte aplicatii software
55.1% dintre companii au nevoie clara de solutii IT care sa poata fi integrate cu alte aplicatii software, fie deja implementate si functionale, fie in curs de achizitie/dezvoltare, in timp ce 32.7% considera ca potentialul de integrare este unul ideal, dar nu obligatoriu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
MAKITA
leviatan
theda mar
quadratum
rigips
CDS
ERBASU CONSTRUCT
top 500
concelex
CONCEPT STRUCTURE
viarom
noark
top 500
FRONTALE
top 500
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu