Agenda Constructiilor
Sambata, 08 August 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - VISA a emis un miliard de tokenuri pentru protectia platilor
VISA a emis un miliard de tokenuri pentru protectia platilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 06 Iul 2020 13:27
Visa Inc. anunta ca a depasit pragul de un miliard de tokenuri emise in intreaga lume prin intermediul serviciului Visa Token Service (VTS), marcand o etapa importanta in strategia companiei de a contribui la accelerarea inovatiei in domeniul comertului electronic si de a face platile mai sigure. VTS inlocuieste numarul cardului Visa, format din 16 cifre, cu un token securizat care protejeaza datele reale ale cardului. 
"Astazi, consumatorii au la dispozitie o multitudine de posibilitati de plata fie online, in orice colt al lumii, fie la orice terminal de plata contactless, cum ar fi in magazine sau in mijloacele de transport. De aceea, securitatea platilor este prioritara si Visa colaboreaza indeaproape cu partenerii sai pentru a proteja datele detinatorilor de carduri. In prezent, 4 din 5 carduri Visa din Romania pot fi introduse intr-un portofel electronic prin intermediul tehnologiei de tokenizare, permitand astfel romanilor sa faca plati sigure si confortabile cu orice dispozitiv, precum telefoane, tablete, ceasuri sau chiar si automobile sau electrocasnice conectate la internet", a declarat Catalin Cretu, Director General Romania, Croatia, Malta si Slovenia, in cadrul Visa.
Platile efectuate cu cardurile Visa emise in Romania prin intermediul dispozitivelor mobile inregistreaza un ritm mediu lunar de crestere de circa 10% comparativ cu luna anterioara, iar Visa incheie constant noi parteneriate pentru extinderea platilor digitale. Mai mult de una din 10 plati Visa in magazine este realizata prin intermediul portofelelor digitale, ceea ce pozitioneaza Romania pe unul din primele locuri in Europa in privinta adoptiei platilor mobile. 
Adoptarea rapida a tehnologiei de tokenizare Visa are loc in contextul trecerii accelerate la mediul digital in intreaga lume, care a schimbat modul in care traim, muncim si facem cumparaturi. Potrivit unui studiu derulat in martie 2020, 90% dintre consumatori ezitau sa faca cumparaturi in magazine si 45% afirmau ca shopping-ul online a devenit o necesitate. In conditiile in care se estimeaza ca vor fi 2,1 miliarde de cumparatori digitali la nivel mondial pana in 2021, tehnologia de tokenizare Visa, precum si experienta de plata cu un singur click, joaca un rol esential in consolidarea securitatii platilor digitale.
Pe masura ce tot mai multi comercianti si magazine adopta modalitati de plata securizate, Visa Token Service ia amploare iar tot mai multi consumatori aleg sa salveze datele criptate ale cardurilor lor la comerciantii online, pentru a efectua plati sigure si rapide si in viitor. In prezent, peste 13.000 de comercianti accepta plati securizate prin intermediul Visa COF (credential-on-file). De asemenea, exista peste 8.200 de emitenti autorizati in 150 de tari, care pun la dispozitia clientilor serviciul Visa Token Service.
"Trecerea catre mediul digital intr-un ritm accelerat, la nivel global, subliniaza necesitatea unei modalitati de plata digitale simple si sigure, motiv pentru care inregistram o crestere spectaculoasa a numarului de tokenuri emise prin Visa Token Service. Numai in ultimele 12 luni, Visa a emis mai mult de 680 de milioane de tokenuri si suntem incantati sa ne extindem si mai mult capabilitatile, astfel incat sa putem asigura si mai multe tipuri de tranzactii digitale - chiar si cele fara numerele de cont Visa de 16 cifre", a declarat Ansar Ansari, vicepresedinte senior, produse de plata digitale, Visa Inc.
Privind spre viitor, Visa lanseaza solutii noi, care inglobeaza tehnologii de ultima generatie, pentru a minimiza riscurile operationale ale comerciantilor si operatorilor telecom in ceea ce priveste protectia datelor sensibile, si in acelasi timp, pentru a elimina pasii inutili si disconfortul pentru consumatori. 
Printre noile solutii se numara: 
  • Token ID - recenta achizitie a companiei Rambus va permite extinderea platilor criptate prin token dincolo de tranzactiile cu cardul procesate prin reteaua Visa, catre transferurile intre conturi bancare si platile in timp real;
  • Serviciul de gestionare a tokenurilor oferit prin CyberSource - permite utilizarea unui identificator unic care centralizeaza toate instrumentele de plata ale unui consumator, incluzand carduri, conturi bancare si solutii de plata locale; acest identificator unic nu numai ca va proteja detaliile diverselor instrumente de plata, dar va oferi consumatorului si o vedere completa asupra tuturor platilor efectuate prin diverse modalitati, incluzand informatii despre programele de loialitate la care consumatorul participa;
  • Cloud Tokens - un sistem bazat pe tehnologia cloud, care ofera mai multa flexibilitate in gestionarea tokenurilor, prin posibilitatea alocarii acestora in acelasi timp catre mai multe dispozitive inregistrate.
Pragul de 1 miliard de tokenuri este un moment-cheie al tuturor eforturilor facute in domeniul inovatiei si se suprapune cu momentul in care Visa a inclus inca 28 de noi parteneri in Visa Token Service, ca emitenti autorizati de servicii de criptare prin intermediul tokenurilor, menite sa extinda tranzactiile digitale sigure.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19AUTODESKVideoConfAC-iulallbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hilti
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere