Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - WIZROM: Instrumentele digitale pot ajuta la retentia si fidelizarea angajatilor
WIZROM: Instrumentele digitale pot ajuta la retentia si fidelizarea angajatilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 01 Sep 2022 11:07
Evenimentele la nivel global din ultimii ani au schimbat profund modul in care profesionistii din sectorul resurselor umane isi deruleaza activitatea de zi cu zi, indiferent de industria in care activeaza compania pentru care lucreaza. De-a lungul ultimului an si jumatate, asteptarile angajatilor au evoluat in mod semnificativ. Atat pe piata globala, cat si pe piata locala, exista o tendinta a angajatilor de a-si cauta noi locuri de munca pe parcursul urmatorului an. Angajatii doresc mai multe oportunitati de avansa in cariera si conditii de munca mai flexibile, posibilitatea telemuncii fiind pe primul loc. Astfel, profesionistii HR se confrunta cu provocari fara precedent in ceea ce priveste modul in care gestioneaza relatia cu angajatii si pe cea cu candidatii.
In plus, fenomene ca „Mare demisie” acutizeaza nevoia de a aloca mai mult timp interactiunii directe dintre departamentul de HR si angajati, in detrimentul altor procese repetitive care tin de activitatea acestora.
Asadar, cum poate organizatia ta nu doar sa navigheze aceasta situatie din piata muncii, ci chiar sa prospere in acest context?
 
Transformarea digitala - solutia paradoxala pentru un departament HR mai conectat la oameni
Automatizarea a fost creata pentru a facilita efectuarea sarcinilor care permit echipelor sa se concentreze asupra activitatii de baza si sa faca simplifice modul in care se deruleaza procesele de HR. Accentul mai mare pe implementarea unor softuri HR permite departamentului de resurse umane sa-si concentreze atentia asupra retentiei si fidelizarii angajatilor si pe cautarea de noi talente.
Acesta este motivul pentru care un numar tot mai mare de companii adopta in prezent solutii de automatizare a fluxurilor de lucru si de transformare digitala.
 
Care sunt alte beneficii ale transformarii digitale si ale automatizarii proceselor de HR?
1. Eficientizarea: Sarcinile repetitive, desi sunt simplu de facut, reprezinta de multe ori o pierdere de timp pentru departamentul de HR. Acestia pierd timp efectuand sarcini monotone, ceea ce duce adesea la erori, ineficienta si, la randul lor, la costuri mai mari. Iar atunci cand acestia trebuie sa treaca de la una la alta intre sarcinile lor principale si cele repetitive, nivelul lor de productivitate are de suferit, mai ales cand vine vorba despre procesele ce vizeaza managementul resurselor umane.
2. Atragerea si pastrarea celor mai buni angajati: Expertii in resurse umane considera ca angajatii carora li se permite sa se concentreze asupra activitatii principale sunt mai fericiti si mai productivi, ceea ce poate imbunatati retentia angajatilor actuali. Ca profesionist HR, poti atrage si pastra talentele de top prin evidentierea instrumentelor pe care le ai la dispozitie existente pentru a-i ajuta sa isi indeplineasca sarcinile zilnice mai usor si fara intreruperi.
3. Identificarea facila a blocajelor: Cu ajutorul automatizarii fluxurilor de lucru in resurse umane, organizatiile pot identifica cu usurinta blocajele din procese. Astfel, problemele pot fi identificate mai usor, iar implementarea unei solutii este posibila cat mai rapid. In timp, acest lucru poate avea un impact exponential asupra eficientei organizatiei si a satisfactiei angajatilor.
4. Adaptarea la volatilitate: Prin utilizarea tehnologiei si a solutiilor software special create pentru a prelua procesele manuale de HR, poti evita situatia neplacuta, dar des intalnita, de a te confrunta cu costuri ridicate in perioadele lente. Cu solutia si partenerul potriviti, poti mentine bunul mers al activitatii atunci cand volumele de lucru cresc si te poti incadra in buget atunci cand acestea scad.
5. Castigarea unui avantaj competitiv: Companiile care refuza isi digitalizeze departamentul de resurse umane au un dezavantaj profund din cauza proceselor ineficiente. A fi o companie moderna si versata din punct de vedere tehnologic iti poate ajuta afacerea sa fie mai performanta decat competitia pe termen lung.
Niciodata nu a fost mai important pentru companii sa implementeze solutii de automatizare a fluxurilor de lucru si de transformare digitala decat in aceasta noua normalitate. De la eficientizarea corespondentei la procesarea precisa si rapida a facturilor, automatizarea fluxurilor de lucru este o solutie practica pentru companiile moderne cu angajati care lucreaza atat acasa, cat si la birou.
 
HR Live Dashboards - solutia oferita de Wizrom
HR Live Dashboards este un exemplu de solutie software cu live dashboards incorporate care ofera multiple functionalitati pentru a ajuta echipa de resurse umane sa eficientizeze procesul de management al performantei in beneficiul angajatilor, precum si al organizatiei. Wizrom a dezvoltat HR Live Dashboards pentru a economi timpul si costul aferente prelucrarii manuale de informatii.
Acest soft poate fi implementat rapid, in aproximativ o zi, nu are costuri initiale de implementare si este disponibila pentru departamentele de HR si pentru echipele de management, in functie de nevoile fiecarei organizati.
HR Live Dashboards simplifica procesele de analiza si raportare in HR, mai ales in departamentele unde nu exista specialisti IT, oferind o perspectiva exacta asupra proceselor HR din companie. Aceasta solutie este disponibila pentru clientii care utilizeaza WizSalary si programul de management HR WizOne.
 
* Articol realizat de specialistii de la Wizrom, dezvoltator de aplicatii digitale pentru afaceri
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Ubitech
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
concelex
MAKITA
quadratum
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
konsent
EDIT-Structural
siniat
ness project
theda mar
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander