Agenda Constructiilor
Miercuri, 20 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ARCADIS: Cum va arata piata in viitor si cum ne pozitionam pentru succes?
ARCADIS: Cum va arata piata in viitor si cum ne pozitionam pentru succes?
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Cosmin Dincu 28 Oct 2019 06:54
La intrebarea din titlu se poate incerca identificarea unui raspuns pertinent atat timp cat, potrivit celui mai recent raport al companiei de consultanta Arcadis, se accepta faptul ca tehnologia avanseaza in ritm. De la prima imprimanta 3D pana la vehiculele fara sofer de astazi si pana la drone, schimbarile sunt extrem de rapide, iar managerii companiilor din aproape toate sectoarele economice (inclusiv ai intreprinderilor din categoria IMM) trebuie sa invete cum sa faca afaceri in aceasta lume cu totul noua. Conform studiului, succesul depinde, insa, de o varietate de factori interconectati - politici, economici, sociali, tehnologici, legali si de mediu. In sectorul industrial (cu precadere in productie), in cel al logisticii si al centrelor de date, se pune, asadar, aceeasi intrebare: cum va arata piata in viitor si cum pot sa-mi pozitionez activitatea pentru succes?
Aceste sectoare sunt interconectate si, prin urmare, interdependente, constituind impreuna o adevarata „coloana vertebrala” a economiei. Prin crearea produselor avansate, pe toate palierele, se accelereaza circulatia bunurilor si serviciilor catre clientul final. Insa, in contextul globalizarii, organizatiile trebuie sa se asigure ca iau masurile corecte pentru a ramane competitive, ceea ce necesita o abordare din ce in ce mai flexibila, adaptata la noile tehnologii si care sa incurajeze accesul la date.
Intelegerea tendintelor actuale si viitoare in domeniile economice mentionate anterior este cruciala pe o piata tor mai competitiva, cum este cea din prezent. De la globalizare, instabilitate politica si incetinirea ritmului de crestere economica pe plan mondial pana la schimbarile demografice, constientizarea problemelor generate de schimbarile climatice si a celor legate de securitatea datelor, exista numeroase aspecte care au un impact profund asupra societatii si economiei, in general. Se preconizeaza ca in urmatorii cinci ani se va remarca o transformare radicala a industriei. Schimbarile importante au aparut deja la orizont, iar succesul va depinde de examinarea si punerea in aplicare a unor masuri-cheie care vor contribui la succesul intreprinderilor orientate spre dezvoltare sustenabila, pe termen lung.
In termenii factorilor interconectati, de care depinde acest succes, autorii Arcadis au o viziune revolutionara asupra fiecaruia in parte. Astfel, in ceea ce priveste factorul politic, se considera ca, odata adoptata pe scara larga, automatizarea va elimina de la sine o serie de profesii pentru persoane necalificate, ce presupun sarcini dificile din punct de vedere fizic si/sau repetitive, astfel incat trebuie luate in considerare noi concepte, cum ar fi venitul universal de baza. Economia va fi de tip participativ, existand chiar in prezent o tendinta axata mai degraba pe partajarea bunurilor decat pe detinerea acestora in proprietate (conceptul de „sharing”), ceea ce creeaza oportunitati pentru dezvoltarea de noi produse si servicii. Din punct de vedere social, forta de munca se va trasforma, pentru a dobandi noi competente, asimiland inteligenta artificiala. La nivelul tehnologiei, se vor efectua pasi importanti in cercetare-dezvoltare, pentru a depasi noi provocari, cum ar fi rezistenta la antibiotice si inlocuirea maselor plastice (pentru care se impune, de asemenea, o economie circulara, cu o reutilizare a materialelor reciclate). Noi cadre legislative vor fi, de asemenea, necesare, cu o adresabilitate ce vizeaza asumarea responsabilitatii pentru deciziile luate, in general, in diverse sisteme autonome, rolul statelor nationale fiind in scadere. In fine, dar nu in ultimul rand, o abordare holistica a proceselor de productie, precum si amplasarea in acelasi loc sau in proximitate a fabricilor interconectate si interdependente, va fi esentiala pentru buna functionare a sistemelor de eliminare a deseurilor, minimizand si amprenta data de consumul de apa intr-o lume in care resursele se vor imputina vizibil. Pentru a descarca raportul complet, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKCOVID-19ALLBIMelmas_1octVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
hilti
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere