Agenda Constructiilor
Joi, 14 Noiembrie 2019
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ASRO: Sunt disponibile primele standarde pentru BIM, in limba romana
ASRO: Sunt disponibile primele standarde pentru BIM, in limba romana
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 10 Oct 2019 13:23
Saptamana aceasta a avut loc, la Hotelul Marriott din Bucuresti, dezbaterea profesionala cu privire la modernizarea sistemului de sanatate prin intermediul construirii de spitale noi "Spitalul la cheie - Spitalul viitorului". Discutiile s-au bazat pe experienta Spitalului Mioveni, primul spital public construit in ultimii 30 de ani de la zero, la normele europene din 2019, cu circuite medicale gandite astfel incat sa elimine riscul aparitiei infectiilor intraspitalicesti.
O alta premiera este faptul ca acest spital a fost prima constructie realizata cu ajutorul tehnologiei Building Information Modelling (BIM). Acest concept ofera tuturor partilor interesate o reprezentare digitala a caracteristicilor unei cladiri in intregul sau ciclu de viata si, prin urmare, sustine o eficienta sporita.
Un nou set de standarde internationale a fost publicat pentru a permite tehnologiei BIM sa se dezvolte in cadrul proiectelor si dincolo de toate granitele, aducand beneficii intregii industrii in ansamblu.
Anul acesta, ASRO a publicat versiunea romana a standardelor BIM: SR EN ISO 19650-1:2019, Organizarea informatiilor in format digital despre cladiri si lucrari de geniu civil, utilizand modelarea informatiei constructiei (BIM). Managementul informatiilor utilizand modelarea informatiei constructiei. Partea 1: Concepte si principii si SR EN ISO 19650-2:2019, Organizarea informatiilor in format digital despre cladiri si lucrari de geniu civil, utilizand modelarea informatiei constructiei (BIM). Managementul informatiilor utilizand modelarea informatiei constructiei. Partea 2: Etapa de livrare a activelor.
Aceste standarde nu inseamna doar o colaborare mai eficienta in proiecte, ci permit proiectantilor si contractorilor care lucreaza pentru toate tipurile de lucrari de constructii sa aiba un management mai clar si mai eficient al informatiilor.
Standardele au fost elaborate in cadrul comitetului tehnic ASRO/CT 335, BIM si sustenabilitatea mediului construit, comitetul tehnic national "oglinda" pentru comitetul european de standardizare CEN/TC 442, Building Information Modelling.
Pentru informatii suplimentare referitoare la standarde, click aici!

 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADghid_proiectareLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere