Agenda Constructiilor
Sambata, 30 Mai 2020
 
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ASRO: Sunt disponibile primele standarde pentru BIM, in limba romana
ASRO: Sunt disponibile primele standarde pentru BIM, in limba romana
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 10 Oct 2019 14:23
Saptamana aceasta a avut loc, la Hotelul Marriott din Bucuresti, dezbaterea profesionala cu privire la modernizarea sistemului de sanatate prin intermediul construirii de spitale noi "Spitalul la cheie - Spitalul viitorului". Discutiile s-au bazat pe experienta Spitalului Mioveni, primul spital public construit in ultimii 30 de ani de la zero, la normele europene din 2019, cu circuite medicale gandite astfel incat sa elimine riscul aparitiei infectiilor intraspitalicesti.
O alta premiera este faptul ca acest spital a fost prima constructie realizata cu ajutorul tehnologiei Building Information Modelling (BIM). Acest concept ofera tuturor partilor interesate o reprezentare digitala a caracteristicilor unei cladiri in intregul sau ciclu de viata si, prin urmare, sustine o eficienta sporita.
Un nou set de standarde internationale a fost publicat pentru a permite tehnologiei BIM sa se dezvolte in cadrul proiectelor si dincolo de toate granitele, aducand beneficii intregii industrii in ansamblu.
Anul acesta, ASRO a publicat versiunea romana a standardelor BIM: SR EN ISO 19650-1:2019, Organizarea informatiilor in format digital despre cladiri si lucrari de geniu civil, utilizand modelarea informatiei constructiei (BIM). Managementul informatiilor utilizand modelarea informatiei constructiei. Partea 1: Concepte si principii si SR EN ISO 19650-2:2019, Organizarea informatiilor in format digital despre cladiri si lucrari de geniu civil, utilizand modelarea informatiei constructiei (BIM). Managementul informatiilor utilizand modelarea informatiei constructiei. Partea 2: Etapa de livrare a activelor.
Aceste standarde nu inseamna doar o colaborare mai eficienta in proiecte, ci permit proiectantilor si contractorilor care lucreaza pentru toate tipurile de lucrari de constructii sa aiba un management mai clar si mai eficient al informatiilor.
Standardele au fost elaborate in cadrul comitetului tehnic ASRO/CT 335, BIM si sustenabilitatea mediului construit, comitetul tehnic national "oglinda" pentru comitetul european de standardizare CEN/TC 442, Building Information Modelling.
Pentru informatii suplimentare referitoare la standarde, click aici!

 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADALLBIMTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere