Agenda Constructiilor
Miercuri, 31 Mai 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - ALFA Software organizeaza webinarul gratuit "E-factura din perspectiva ASiS ERP"
ALFA Software organizeaza webinarul gratuit "E-factura din perspectiva ASiS ERP"
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 02 Mar 2022 06:07
Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business, organizeaza webinarul gratuit "E-factura din perspectiva ASiS ERP", vineri, pe 4 martie 2022, de la ora 11:00. Participantii la eveniment vor avea acces la informatii si date complete referitoare la utilizarea acestui sistem prin intermediul software-ului ERP ASiS. La inceputul lunii februarie 2022, Alfa Software a anuntat ca a integrat sistemul national de facturare electronica e-Factura in solutia de business - ASiS ERP. Prin acest proces, Alfa Software continua sa sustina demersurile de digitalizare initiate de statul roman pentru simplificarea proceselor administrative. E-Factura este un proiect demarat de Ministerul Finantelor si ANAF si are ca scop implementarea facturii electronice in relatia Business to Government. Cu toate ca in momentul de fata este in perioada de testare si este optionala, inrolarea si transmiterea facturilor prin e-Factura urmeaza sa devina obligatorie pe diferite segmente de business incepand cu data de 1 iulie 2022.
"Companiile care emit facturi, mai devreme sau mai tarziu vor fi nevoite sa treaca prin acest sistem national. In momentul de fata nu este obligatoriu, insa noi, la Alfa Software, ne-am dorit sa anticipam nevoile clientilor nostri si am integrat acest sistem in ASiS ERP. Cu ajutorul sistemului e-Factura, practic, reprezentantii autoritatii fiscale doresc sa se asigure ca facturile se emit si ajung la ei in timp real. Asta inseamna ca, prin intermediul ASiS ERP, factura se emite in format digital, este semnata electronic si este incarcata automat in baza de date a autoritatii fiscale. Cu toate ca sistemul nu este inca obligatoriu, pentru noi a fost o prioritate sa fie functional pentru a ajuta relatia Business to Government sau Business to Business. Sistemul e-Factura integrat in ASiS ERP sprijina eforturile de digitalizare a mediului de afaceri din Romania. Incurajam clientii nostri sa adopte cat mai repede acest sistem si ii asiguram de tot sprijinul nostru in aceasta directie", a declarat Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software.
Pentru a opera prin sistemul e-Factura, firmele trebuie sa se inregistreze in baza de date ANAF si sa primeasca acces la Registru RO eFactura. Firmele devin active in acest sistem pentru a trimite si primi facturi in luna urmatoare inregistrarii lor. Transmiterea facturilor se va face prin utilizarea unui Certificat de Securitate (semnatura digitala). ASiS ERP transmite automat facturile catre ANAF intr-un format standardizat (XML), acestea urmand sa fie procesate si semnate digital de catre autoritatea fiscala. Asadar, ANAF functioneaza ca un mediu de validare si de stocare a facturilor din Romania. Beneficiarii facturilor le primesc in format electronic, avand inclusiv o semnatura din partea autoritatii fiscale.
Alfa Software este producatorul sistemului integrat ASiS (Alfa Software Integrated System),care functioneaza online, de pe orice dispozitiv mobil (laptop, tableta, telefon cu IOS sau Android). Solutia ASiS ERP este un sistem informatic special proiectat pentru a oferi suport tuturor sectoarelor de business dintr-o companie, prin standardizarea proceselor decizionale sau de productie.
Pentru a participa gratuit la webinarul Alfa Software "E-factura din perspectiva ASiS ERP", click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiVideoConfAC-iulman and machineALLBIMvailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
MAKITA
BALTIC
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
grundfos
viarom
CDS
Ubitech
FRONTALE
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023