Agenda Constructiilor
Joi, 01 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - AUSTRIA SHOWCASE: Noi oportunitati de colaborare in domeniul constructiilor
AUSTRIA SHOWCASE: Noi oportunitati de colaborare in domeniul constructiilor
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 21 Apr 2017 12:20
Ambasada Austriei - Sectia Comerciala organizeaza, la data de 16 mai 2017, evenimentul Austria Showcase, pe tema intitulata "Industria constructiilor si a furnizorilor de solutii in constructii". Conferinta va avea loc la Hotelul Novotel, din Bucuresti, la sesiunea de lucru fiind estimata participarea a circa zece companii cu sediul central in Austria, firme active deja pe piata locala si care vor sa se extinda sau care vor sa acceseze sectorul constructiilor din tara noastra. Evenimentul este organizat de Advantage Austria, institutie internationala ce detine 110 birouri in peste 70 de state ale lumii si are ca scop asigurarea de suport catre firmele austriece pentru dezvoltarea in tarile respective. Reteaua organizeaza anual peste 1.200 de evenimente, reprezentand o platforma reala pentru dezvoltarea afacerilor firmelor din Austria.
Interviu cu dl. Gerd Bommer, Consilier Comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti. Consilierul ocupa functia actuala din luna august 2016. Anterior, a detinut aceeasi pozitie in Doha (Qatar).
 
- Care sunt obiectivele intalnirii de lucru si ce rezultate asteptati in urma derularii acesteia?
- Evenimentul este organizat atat la solicitarea firmelor austriece care doresc sa intre pe piata din Romania, cat a celor care activeaza deja pe aceasta piata si doresc sa afle din partea oficialitatilor romanesti informatii de ultima ora din despre sectorul constructiilor. In cadrul Austria Showcase va avea loc o conferinta, la care sunt invitate sa participe toate firmele din Romania ce doresc sa-si dezvolte afacerile, care sunt interesate sa stabileasca parteneriate cu firme austriece si, nu in ultimul rand, care doresc sa se informeze direct de la specialisti despre tendintele de dezvoltare a industriei. Ca teme de interes, se vor dezbate subiecte precum: schimbarile care au avut loc in Romania in domeniul achizitiilor publice, in legislatie, in accesarea fondurilor europene, in procesul de planificare a proiectelor etc. Motivatia principala este aceea ca Romania are, fara indoiala, un potential economic dintre cele mai mari din UE, cu rate de crestere peste media europeana si este in plin proces de valorificare a acestui potential.
 
- Cum credeti ca se va dezvolta sectorul de constructii din Romania in 2017 si care vor fi principalele motoare din domeniu?
- Primul trimestru al acestui an a fost, asa cum bine se stie, unul dificil. Se prevede, insa, o crestere a ratei de absorbtie a fondurilor europene si demararea marilor proiecte de constructii si infrastructura, fata de care eu pastrez o atitudine optimista.
 
- Cum evolueaza relatiile economice dintre Romania si Austria si ce perspective sunt pe termen scurt?
- Relatia economica dintre Romania si Austria este o poveste de succes ce a determinat o crestere rapida a volumului comercial bilateral, in ultimii ani. Astfel, exporturile austriece catre Romania s-au situat, in 2016, la valoarea de 2,08 miliarde euro, iar importurile Austriei din Romania au atins pragul de 1,26 miliarde euro. Prognozam pentru 2017 o crestere a acestor valori cu aproximativ 2%. Austria este puternic reprezentata in Romania in industrii precum: petroliera, bancara, de asigurari, logistica, transport, lemn, constructii si materiale de constructii (domeniu in care Austria este unul dintre liderii mondiali) si exporta catre Romania masini electrice, solutii si servicii electrotehnice, autoturisme si piese de schimb, camioane, masini si utilaje, produse farmaceutice, componente din metal si beton. In Romania, o pondere foarte mare a productiei locale de materiale de constructii este asigurata de companiile austriece si de firme cu capital sau de provenienta straina.
***
In prezent, inscrierile la conferinta Austria Showcase sunt in desfasurare. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineVideoConfAC-iulvailantALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
viarom
leviatan
BALTIC
leviatan
Acvatot 2019
grundfos
strabag nivel 1
Ubitech
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023