Agenda Constructiilor
Joi, 01 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - CCIFER: Infrastructura reprezinta cheia dezvoltarii oricarei tari
CCIFER: Infrastructura reprezinta cheia dezvoltarii oricarei tari
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 04 Oct 2016 15:31
Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza din Romania (CCIFER) a organizat marti, 4 octombrie 2016, conferinta "Infrastructura drumurilor de maine", in continuarea demersului initiat in luna iulie a.c., cand a lansat Cartea Alba a Constructiilor. In cadrul evenimentului au fost prezentate noi tendinte si tehnologii in domeniul infrastructurii, dar si asupra responsabilitatii si managementului in infrastructura.
"Infrastructura este cheia dezvoltarii. O tara care nu are un sistem de infrastructura bine pus la punct nu va putea sa se dezvolte si sa-si gaseasca un loc privilegiat in economia europeana. Infrastructura Romaniei ridica un semn de intrebare noilor investitori si este pacat, deoarece Romania are multe avantaje de oferit. De exemplu, de la inceputul anului, au fost organizate 50 de misiuni de prospectare a pietei romanesti pentru societati din Franta. Dar pentru a merge mai departe, trebuie sa stim sa ne jucam cartile in ceea ce priveste calitatea, durabilitatea si inovatia in infrastructura. Trebuie sa oferim prioritate preventiei si sa deschidem drumul catre noi investitii in acest domeniu. CCIFER doreste, prin urmare, sa isi ofere toata expertiza prin intermediul specialistilor din companiile membre pe care le reprezinta si sa relanseze acest sector vital pentru economia Romaniei, si anume infrastructura", a declarat François Coste, presedinte CCIFER in deschiderea conferintei.
 
Modelul unei infrastructuri durabile a fost subliniat de Mihai Marasteanu, profesor invitat de la Universitatea din Minnesota, SUA, care, in prima parte a conferintei, a declarat ca "pentru a putea consolida infrastructura unei tari, trebuie sa adaptam solutiile tehnice in contextul local - la conditii de trafic si clima - si sa tinem cont de specificatiile bazate pe performanta, necesare pentru o infrastructura durabila".
 
In cea de-a doua parte, Stefan Zghibarcea a vorbit din partea Holcim Romania despre reciclarea la rece a structurilor rutiere, tehnologie ce reprezinta, pe termen lung, o modalitate de intretinere rutiera extrem de atractiva atat din punct de vedere tehnic, cat si economic. In continuare, prezentarea companiei petroliere Total, facuta de catre Angélique Brunon, a aratat faptul ca bitumul este departe de a fi considerat o pierdere pentru industria petroliera, asa cum era in urma cu 30 de ani si poate fi folosit cu succes in infrastructura. In cadrul conferintei au fost prezentate si exemple de bune practici din Romania, prin intermediul Rodicai Margarit, Business Development Manager in cadrul BASF Romania, care si-a argumentat prezentarea prin faptul ca infrastructurile sustenabile inseamna atat inovatie, cat si viziune pe termen lung.
 
Din partea grupului francez Colas, activ in Romania prin compania Sorocam, Guillaume Bastien a vorbit despre experienta companiei la nivel international si despre cum anumite solutii inovatoare folosite in alte parti ale lumii ar putea fi aplicate cu succes si in Romania.
La sfarsitul anului 2015, Romania avea 734 km de autostrada, mult mai putin decat Polonia (1.389 km), Ungaria (1.361 km), Croatia (1.270 km) sau Cehia (738 km). Doi experti sloveni, Slovenko Henigman si Metod di Batista, au aratat cum o tara ca Slovenia, cu o suprafata de 12 ori mai mica decat a Romaniei, a reusit sa construiasca 500 de km de autostrada in perioada 1995 - 2012.
 
Manuela Copcea, reprezentanta a companiei Egis Romania, a vorbit despre dificultatile pe care le intampina o societate de inginerie in domeniul infrastructurii, aceasta fiind mereu la mijloc intre exigentele beneficiarului si constrangerile de factura tehnica si economica ale constructorului. In continuare, despre finantarea proiectelor de infrastructura si despre cum percepe societatea civila proiectele din domeniu, au vorbit, pe rand, Ionut Ciurea, reprezentant al Asociatiei ProInfrastructura si Emanuel Morel, oficial din cadrul Bancii Europene de Investitii (BEI).
 
CCIFER reuneste 470 de companii membre, cu capital francez si romanesc, atat mari intreprinderi, cat si IMM-uri. In total, membrii CCIFER reprezinta 15% din PIB-ul Romaniei si sunt responsabili pentru peste 125.000 locuri de munca, la nivel national.
 
ALLBIMman and machinehiltiVideoConfAC-iulvailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
BALTIC
CDS
rigips
viarom
Acvatot 2019
grundfos
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1
FRONTALE
MAKITA
Ubitech
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023