Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - EURO-Constructii: Se intensifica procesul de digitalizare a companiilor din constructii
EURO-Constructii: Se intensifica procesul de digitalizare a companiilor din constructii
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 02 Mar 2022 16:40
Joi, 3 martie 2022, va avea loc o noua editie din seria videoconferintelor EURO-Constructii - Industria de constructii: domeniu strategic, sub impactul schimbarii. Evenimentul se desfasoara incepand cu orele 10:00 si va avea ca tema centrala de discutie "Transformare digitala, inovare si automatizare in sectorul de constructii si domeniile conexe". Este a doua videoconferinta realizata pe aceasta tema de publicatia Agenda Constructiilor, dupa succesul pe care l-a avut editia de la finalul lunii septembrie 2021.
 
In ultimii doi ani, in contextul pandemiei dar si al exigentelor legate de eficienta energetica a cladirilor, digitalizarea a devenit un subiect de interes tot mai mare si pentru sectoarele traditional conservatoare, iar industria de constructii este presata mai mult ca oricand sa adopte noile instrumente digitale. Adoptarea la scara tot mai larga a modului de lucru colaborativ BIM, dar si implementarea de platforme CRM, de Project Management si Estimation, softurile de analiza predictiva (Big Data, Predictive Analytics), Internet-of-Things sau printarea 3D, toate au capatat noi valente in perioada pandemiei, iar utilizarea acestora se va intensifica si in intervalul urmator.
 
Studii publicate de cercetatori independenti estimeaza ca, la nivel global, numai pentru implementarea BIM companiile cu activitati in sectorul de constructii au cheltuit, la nivel global, 14 miliarde USD, si estimeaza ca alocarile vor ajunge la 21 miliarde USD in 2025, ceea ce inseamna o rata anuala de crestere de doua cifre procentuale. Digitalizarea sectorului de constructii se intampla deja si se aloca resuse, financiare si umane, in aceasta directie. Beneficiile sunt, in mare parte, cunoscute pe piata si solutii tot mai specifice, dedicate, devin din ce in ce mai prezente si vor fi si mai populare in viitor.
 
In sprijinul companiilor din Romania, inclusiv de constructii, care vor sa prioritizeze procesul de transformare digitala, vor fi disponibile si fonduri specifice, estimate la 300 de milioane de euro, din PNRR, pentru implementarea de proiecte. De asemenea, firmele pot beneficia de ajutorul unor consultanti care au trecut deja prin astfel de procese de transformare digitala si pot identifica corect modul in care compania se poate transforma, inclusiv din punct de vedere al modelului de business, pentru a putea monetiza, sa poata profita cu adevarat de acea transformare digitala.
 
Peste toate acestea, noul context macroeconomic si geopolitic impune dinamizarea investitiilor publice/ private pentru recuperare economica. Revin investitiile in noi dezvoltari de proiecte de birouri, rezidentiale, industriale/ logistice si retail, alte noi oportunitati urmand a fi date de investitiile prevazute in PNRR.
 
 
Invitati la editia din martie 2022 a videoconferintei EURO-Constructii sunt:
  • Arh. Raluca SOAITA, fondator, TESSERACT ARCHITECTURE
  • Eugen URSU, Managing Partner, GRAPHEIN TOPO
  • Rodica LUPU, Director, Cluster TEC
  • Lóránd SATA, General Manager, SBR SOLETANCHE BACHY ROMANIA
  • Alexandru TANASA, Digital Business Advisor, ARGGO Consulting
  • Cristian Gabriel PAVEL, CEO, Alfa Software
  • Bogdan-Paul POPESCU, Sales Manager Construction Technology Solutions, SITECH Romania
 
Videoconferinta va fi moderata de Elena Mitea, redactor-sef al revistei Agenda Constructiilor.
 
Partenerii evenimentului sunt: ARGGO Consulting, Hilti Romania, Cadware Engineering, REHAU Romania, Alfa Software si Habitat for Humanity Romania.
 
Videoconferinta EURO-Constructii va putea fi urmarita in direct pe www.agendaconstructiilor.ro, www.fereastra.ro si www.euroconferinte.ro, dar si pe paginile de Youtube si de Facebook ale revistei Agenda Constructiilor.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
quadratum
Ubitech
ness project
CONCEPT STRUCTURE
rigips
siniat
Acvatot 2019
MAKITA
EDIT-Structural
noark
theda mar
leviatan
concelex
CDS
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander