Agenda Constructiilor
Sambata, 03 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - INNOCONSTRUCT: Conferinta internationala despre inovarea in constructii, in mai
INNOCONSTRUCT: Conferinta internationala despre inovarea in constructii, in mai
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 18 Apr 2022 12:05
In perioada 12-13 mai 2022 va avea loc o noua editie a conferintei internationale despre inovarea in constructii – Innoconstruct, aflata la editia a doua si avand ca tema “Drumul catre transformarea digitala”. Evenimentul se deruleaza in sistem hibrid, cu prezenta fizica la Hotelul Pullman - World Trade Center si pe platforma Zoom (ziua intai).
Potrivit organizatorilor, reprezentati de Clusterul TEC (Technology Enabled Construction), editia din 2022 a conferintei Innoconstruct se concentreaza pe definirea pasilor, cadrului si instrumentelor necesare pentru a accelera transformarea digitala in sectorul de constructii, ca o continuare a dezbaterii generate anul trecut.
Prima zi a conferintei este dedicata prezentarii datelor reale legate de maturitatea digitala a sectorului, studii de caz puternice privind adoptarea BIM in companii din diferite subsectoare ale industriei, tehnologii si solutii inteligente, tendinte din sector. Cea de-a doua zi este dedicata dezbaterilor in format de mese rotunde, privind aspecte specifice ale transformarii digitale, de la dezvoltarea competentelor digitale, metode de adoptare a BIM, imbunatatirea eficientei energetice, pana la oportunitati financiare pentru companiile care intentioneaza sa devina mai digitale.
"Conferinta Innoconstruct vine cu o abordare foarte practica a subiectului si reuneste companii mari si mici din diverse subsectoare din industria constructiilor si, de asemenea, companii de tehnologie, universitati din diverse tari, reprezentanti ai Comisiei Europene, guvern si autoritati locale, ONG-uri relevante ale partenerilor sociali, grupuri de constructii din diferite state membre si reprezentanti ai organismelor si retelelor de experti, pentru a se asigura ca toate partile interesate contribuie la dialog", au precizat organizatorii.
Printre conferentiari se afla reprezentanti ai sectorului de constructii, dar si ai unor companii de tehnologie dedicata acestui sector de activitate. De asemenea, pe lista invitatilor se afla oficiali din cadrul MDLPA, inclusiv ministrul Cseke Attila, dar si ai mediului academic specializat si ai organismului de standardizare ASRO, dar si consultanti si alti specialisti ai domeniilor din constructii si tehnologie.
Clusterul TEC a fost infiintat in 2019 in jurul unui obiectiv comun de a imbunatati competitivitatea sectorului constructiilor prin inovare si transformare digitala. Scopul principal al organizatiei este sa contribuie la obiectivele comune europene mai mari catre digitalizarea accelerata a industriei pana in 2030 si la cresterea nivelului de inovare si integrare a tehnologiilor digitale in sectorul constructiilor, care este unul dintre sectoarele cele mai putin performante din UE in ceea ce priveste aceste dimensiuni.
Se va asigura traducerea simultana pentru romana si engleza. In a doua zi a conferintei, vor exista doua serii de mese rotunde care se vor desfasura in paralel, prin urmare participantii vor fi invitati sa aleaga la ce masa rotunda doresc sa participe in fiecare serie.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulvailanthiltiman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
Ubitech
leviatan
FRONTALE
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
rigips
leviatan
strabag nivel 1
CDS
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
grundfos
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023