Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - OAR: Parteneriat strategic incheiat intre arhitecti si medici
OAR: Parteneriat strategic incheiat intre arhitecti si medici
Expozitii & Conferinte Publicat de Cosmin Dincu 15 Sep 2015 21:22
Colegiul Medicilor din Romania (CMR) si Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) au incheiat un parteneriat strategic ce a determinat organizarea, la data de 22 octombrie 2015, a primei editii a Building Health Bucharest International Forum, un proiect creat de Boro PR & Communication, ce va avea loc la hotelul Athénée Palace Hilton, incepand cu ora 9:30. Referindu-se la acest eveniment – si nu numai –, dr. Gheorghe Borcean, presedintele CMR, a aratat ca „acest protocol, incheiat cu OAR, are ca principal obiectiv comun promovarea valorilor si a modelelor profesionale, a leadership-ului profesional si a exemplelor de buna practica din mediul profesional romanesc, a rolului profesiilor in constructia unei societati sanatoase si a calitatii spatiului medical romanesc. Atat medicii, cat si arhitectii exercita o profesie liberala, iar medicii isi doresc ca activitatea si dezvoltarea lor profesionala sa se desfasoare intr-un spatiu adecvat din punct de tehnic si arhitectonic. Avem convingerea ca putem contribui la aceasta prin parteneriatul pe care l-am incheiat cu Ordinul Arhitectilor din Romania”. La randul sau, arh. Serban Tiganas, presedintele OAR, a precizat: „Suntem extrem de optimisti in ceea ce priveste parteneriatul pe care l-am realizat cu CMR pentru organizarea Building Health Bucharest International Forum, in luna octombrie 2015. Intalnirea celor care realizeaza actul medical cu cei care pot configura spatiile pentru acesta, dar si pentru recuperarea si tratamentul pacientilor, isi propune sa conduca la initiative care sa vizeze catalizarea vointei politice, pe de o parte si a standardului ridicat pentru practicile din domeniul asigurarii, reabilitarii si generarii de spatii pentru sanatate, pe de alta parte. Avem convingerea ca acest pas este un inceput important pentru o colaborare benefica a celor doua profesii, cu un singur scop: mai bine pentru oameni”.
Peste 200 de specialisti, invitati la eveniment
Potrivit organizatorilor sai, Building Health Bucharest International Forum este un proiect unic de comunicare interprofesionala cu o tematica de maxim interes, care reuneste pentru prima oara in Romania doua dintre cele mai importante profesii, medici si arhitecti, in cadrul unui eveniment inedit, care isi propune sa devina o platforma de comunicare, intalniri directe, socializare si dialog continuu pentru calitatea spatiului medical romanesc. Prima editie a forumului abordeaza trei linii tematice importante ale conceptului “building health”: leadership profesional – educatie, lideri si modele profesionale, management medical – proiecte si bune practici, spatiul medical – arhitectura si inginerie. La eveniment sunt invitati sa participe peste 200 de specialisti, medici si manageri din sanatate, arhitecti cu proiecte medicale, reprezentati ai autoritatilor centrale si locale, lideri ai mediului profesional si specialisti internationali, dupa cum sustin organizatorii forumului. Subiectele incluse in cadrul liniei tematice denumite „spatiul medical – arhitectura si inginerie”, programate pentru a fi dezbatute in partea a treia a forumului (moderata intre orele 14:40 si 16:10 de copresedintele acestuia, arh. Serban Tiganas), sunt cuprinzatoare si se refera la: spitalul si orasul, un mediu construit sanatos; rolul arhitecturii in reintegrarea spitalului in comunitate; spatiul medical – spatiu social, spatiu de lucru si spatiu terapeutic; calitatea spatiului medical, confort fizic, emotional, mental si spiritual; constructiile din sanatate – investitii pe termen lung; spitalele „verzi”; influenta arhitecturii asupra calitatii vietii pacientului; arhitectura si inginerie, solutii pentru spatiul medical, functionalitate si sustenabilitate. Ca speakeri, vor sustine prelegeri diversi specialisti internationali in arhitectura medicala, arhitecti cu proiecte medicale reprezentative, parteneri cu solutii pentru spatiului medical romanesc.
Anterior, cei doi copresedinti ai forumului, dr. Gheorghe Borcean si arh. Serban Tiganas, vor fi gazdele altei sesiuni de lucru (partea intai a lucrarilor, programata in intervalul orar 10:20-11:50), unde se va discuta despre leadership profesional – educatie, lideri si modele profesionale, fiind invitati ca lectori o serie de lideri ai scolilor de medicina si arhitectura, lideri internationali ai profesiilor de medic si arhitect, lideri din industrie - parteneri ai celor doua profesii.
Acelasi model va fi adoptat de OAR si in 2016, cand la data de 3 martie, tot la Athénée Palace Hilton, se va derula Building Education Bucharest International Forum, editia intai, care isi propune sa-i reuneasca sub acelasi acoperis pe arhitecti si pe profesionistii implicati in domeniul invatamantului, evenimentul adresandu-se liderilor celor doua profesii, managerilor din educatie, factorilor de decizie si investitorilor din educatie, furnizorilor de solutii si de tehnologii pentru calitatea spatiului educational. Descriind acest eveniment, arh. Serban Tiganas, care va fi unul din copresedintii acestui forum, a subliniat: „Profesia de arhitect initiaza un dialog deschis cu profesiile educatiei pentru a discuta starea in care ne aflam si mai ales pentru a identifica modele si solutii, pentru a le propaga. Building Education este cadrul pregatit pentru acest dialog, in urma caruia asteptam sa ne cunoastem mai bine prin ceea ce incercam si sa ne facem eforturile convergente si coerente”. Pentru informatii suplimentare, www.health-education.ro
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelALLBIMCOVID-19ACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere