Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - FINAL DISTRIBUTION: Piata acoperisurilor s-a diminuat cu 7% anul trecut
FINAL DISTRIBUTION: Piata acoperisurilor s-a diminuat cu 7% anul trecut
Hale & Structuri metalice 13 Ian 2011 13:46
Raspunzand unor intrebari referitoare la evolutia pietei acoperisurilor in 2010, Dan Mircescu, director general al Final Distribution, a apreciat ca aceasta si-a mentinut trendul descendent, situandu-se conform studiilor, in jurul valorii de 111 milioane de euro, cu 7% mai putin decat in 2009. Si in 2010, pretul a fost factorul decisiv in procesul de achizitie a sistemelor de acoperisuri. Compania are in derulare o investitie in valoare de 1,5 milioane de euro, ce vizeaza productia sistemelor de jgheaburi si burlane metalice.
 
Dan Mircescu, director general al Final Distribution: “Pentru anul 2011 nu intrevad o redresare a sectorului constructiilor, ci mai de graba o stagnare. Abia in anul 2012 estimez o reluare a cresterii si aceea, cu siguranta, de cateva procente. Piata acoperisurilor in 2010 si-a mentinut trendul descendent, situandu-se conform studiilor, in jurul valorii de 111 milioane de euro, cu 7% mai putin decat in 2009. Pentru marea majoritate, aceasta scadere evident a avut un impact negativ, dar au existat si companii care au speculat apetenta pietei la produse ieftine. De altfel, pretul a fost factorul decisiv, cadrul deciziei de achizitie in 2010.
Clientii au devenit din ce in ce mai receptivi la solutii si materiale noi, insa acuratetea si procesarea informatiilor nu sunt intotdeauna dintre cele mai fericite. De asemenea pretul ramane un criteriu extrem de important in alegerea solutiei, in cele mai multe cazuri bugetul impunandu-se in fata solutiei, cel putin in acest an. Totodata, trebuie remarcat ca abundenta de oferte promotionale a starnit si continua sa starneasca confuzie si uneori neincredere in randul consumatorului .
In ceea ce priveste piata fortei de munca, consider ca abia acum ne apropiem de o situatie de normalitate, dupa ani de zile in care oferta a fost extrem de limitata. Cred ca in viitor competitia va fi benefica si va conduce la cresterea nivelului de pregatire al aplicantilor. In plus consider ca ajustarea salariilor din domeniul bugetar va conduce la disparitia anomaliilor salariale din trecut, prin stabilirea nivelului salarial pe criterii de competenta .
Competitia in domeniu este din ce in ce mai acerba, insa acest lucru are consecinte benefice pentru piata. In ceea ce ne priveste, ne-am concentrat pe cresterea nivelului de calitate a serviciilor si o comunicare cat mai corecta si clara atat cu consumatorul final, cat si cu partenerii nostrii. De asemenea, pe parcursul anului 2010, am introdus noi produse tocmai din dorinta de oferi pachete complete de produse si de a ne diferentia fata de competitori.
In 2010 am finalizat cea de-a doua etapa din proiectul de dezvoltare si extinderea spatiilor logistice, in mometul de fata avand un spatiu de depozitare de 1.000 mp si o platforma exterioara betonata de 3.500 mp pentru incarcari si descarcari marfa. Incepand cu a doua jumatea a anului trecut, am demarat un program de investitii in ceea ce priveste productia sistemelor de jgheaburi si burlane metalice. Investitia totala se ridica la circa 1,5 milioane de euro, aceasta urmand a fi definitivata pana la sfarsitul anului 2011”.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

COVID-19TeraSteelACADALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere