Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - KINGSPAN: Afaceri de 14 milioane euro in Romania si planuri de extindere regionala
KINGSPAN: Afaceri de 14 milioane euro in Romania si planuri de extindere regionala
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 31 Ian 2024 06:25
Kingspan Romania, furnizor de panouri termoizolante premium, a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de aproximativ 14 milioane de euro, estimarea pentru anul in curs indicand un volum similar al vanzarilor. Potrivit lui Nicu Mocanu, directorul general al companiei, 2023 a fost un an foarte bun pentru Kingspan, in pofida provocarilor complexe intampinate de mediul de afaceri din Romania.
"Pentru anul 2024 estimarile sunt destul de greu de facut in acest moment avand in vedere situatia economica, dar estimam ca vom fi, si in acest an, undeva la nivelul din 2023, poate cu o usoara crestere. Estimam ca 2024 va fi un an plin de provocari, dar si oportunitati. Ca principala provocare, as mentiona prudenta investitorilor, generata de situatia economica. Dar cu siguranta piata din Romania va continua sa creasca, avand in vedere ca sunt multe domenii unde urmeaza investitii in 2024 si in viitor", a declarat Nicu Mocanu.
Kingspan comercializeaza o gama variata de panouri termoizolante si accesorii din game premium, pentru proiecte noi, aflate in derulare, din diverse categorii: centre de productie, depozite logistice, showroomuri, centre comerciale etc.
"Si in 2023, in topul livrarilor s-au situat panourile cu spuma Quadcore, un produs unic pe piata si apreciat pentru rezistenta termica deosebita, cu o garantie extinsa si cu un impact scazut asupra mediului inconjurator. Panourile cu vata minerala au continuat sa evolueze foarte bine, punctul forte al acestora fiind rezistenta la foc. In continuare, panourile cu spuma IPN (Isophenic) au generat o mare parte a vanzarilor noastre in anul 2023. Am inregistrat, insa, vanzari foarte bune si pe partea de accesorii. Am adus in Romania o noua divizie, KLA (Kingspan Light & Air) specializata in solutii de desfumare (trape de fum si luminatoare, cupolete etc.), o divizie care avut success inca de la inceput si am reusit sa livram la un numar mare de proiecte", a precizat Nicu Mocanu.
 
Planuri de extindere la nivel regional
Strategia grupului Kingspan se bazeaza pe extinderea capacitatilor de productie, pentru a face fata cererii regionale in crestere. Recent, compania a pus in functiune o noua linie de productie a panourilor termoizolante cu vata minerala la Felsolajos, in Ungaria, fabrica ce deserveste intreaga regiune cu panouri sandwich premium. De asemenea, Kingspan investeste permanent in cerificari.
"Am obtinut ISO 37301 pentru Fabrica din Ujhartjan, o certificare unica pe piata (produsele fabricate in conformitate cu standardele ISO 37301:2021 sunt supuse unor verificari riguroase ale calitatii) si urmeaza sa obtinem aceeasi certificare si pentru Felsolajos; avem certificarea FM pentru Quadcore, de asemenea o atestare unica pe piata panourilor sandwich. In plus, continuam sa dezvoltam produse noi si sa ne extindem prin achizitii si accesarea de noi piete", a adaugat Nicu Mocanu.
In ceea ce priveste sustenabilitatea afacerii, ca lider global in solutii avansate de izolare si anvelopare pentru cladiri, misiunea Kingspan este sa accelereze un viitor cu zero emisii nete, cu bunastarea oamenilor si a planetei in centrul sau. "Continuam implementarea programului Kingspan «Planet Passionate» 2020-2030, ce reprezinta strategia de sustenabilitate setata pentru actualul deceniu la nivelul grupului Kingspan. Planul are ca obiective un impact pozitiv asupra mediului, din 4 perspective: schimbari climatice, circularitate, protectia mediului natural si apei", a explicat managerul Kingspan Romania.
***
Kingspan Romania este parte a grupului irlandez Kingspan, lider global pe piata de sisteme izolatoare de inalta performanta. Grupul detine 198 de unitati de productie in peste 70 de tari din intreaga lume si a realizat vanzari anuale de 8,3 miliarde euro in 2022.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
theda mar
rigips
ness project
siniat
quadratum
strabag nivel 1
noark
CDS
concelex
viarom
MAKITA
EDIT-Structural
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander